In 2002 bracht de Japanse toezichthouder op de veiligheid in kerncentrales aan het licht dat Tepco ongeveer 200 incidenten had verzwegen tussen 1977 en 2002. Daardoor moest de voorzitter van Tepco, Nobuya Minami, aftreden en werden 17 reactoren jaren stilgelegd voor herstellingen.

De incidenten waren ernstig; er waren onder meer barsten in de stoompijpen van de centrales. Het bedrijf liet de gebarsten pijpen uit video's knippen die bestemd was voor de overheid.

Door die doofpotaffaire hebben Japanners weinig vertrouwen in Tepco. Nu wordt het bedrijf vooral een gebrekkige communicatie aangewreven.

Woede-uitbarsting Japanse premier

Het persagentschap Kyodo berichtte eerder deze week dat de Japanse premier Naoto Kan in woede uitbarstte toen hij van Tepco pas na een uur werd ingelicht dat er een explosie was geweest in een van de reactoren.

Tepco werd ook hard aangepakt tijdens een persconferentie naar aanleiding van de explosie in het gebouw van reactor 2 van dinsdag 15 maart.

In 2002 bracht de Japanse toezichthouder op de veiligheid in kerncentrales aan het licht dat Tepco ongeveer 200 incidenten had verzwegen tussen 1977 en 2002. Daardoor moest de voorzitter van Tepco, Nobuya Minami, aftreden en werden 17 reactoren jaren stilgelegd voor herstellingen. De incidenten waren ernstig; er waren onder meer barsten in de stoompijpen van de centrales. Het bedrijf liet de gebarsten pijpen uit video's knippen die bestemd was voor de overheid. Door die doofpotaffaire hebben Japanners weinig vertrouwen in Tepco. Nu wordt het bedrijf vooral een gebrekkige communicatie aangewreven. Woede-uitbarsting Japanse premier Het persagentschap Kyodo berichtte eerder deze week dat de Japanse premier Naoto Kan in woede uitbarstte toen hij van Tepco pas na een uur werd ingelicht dat er een explosie was geweest in een van de reactoren. Tepco werd ook hard aangepakt tijdens een persconferentie naar aanleiding van de explosie in het gebouw van reactor 2 van dinsdag 15 maart.