Volgens berekeningen van Graydon stijgt het aantal betaalde facturen die de Belgische bedrijven elkaar toezenden in het derde kwartaal 2010 naar 63,73 procent.

In het tweede kwartaal 2010 werd amper 61,72 procent van de betalingen op tijd uitgevoerd. Dat stemde toen overeen met het slechtste cijfer van het afgelopen decennium. In principe is het derde kwartaal - rekening houdend met de vakantieperiode - traditioneel een periode waar facturen iets minder snel worden behandeld. Graydon noemt de toename van het aantal betaalde facturen in het derde kwartaal bijgevolg een "bijzonder sterk en hoopgevend signaal".

De stijgende tendens geldt voor de drie gewesten en is het sterkst in Brussel. Daar werden tijdens het derde kwartaal 2010 66,9 procent van de facturen tussen bedrijven op tijd betaald, tegenover 63,07 procent in het eerste kwartaal. In Vlaanderen steeg het aantal tijdige betalingen van 63,24 naar 64,4 procent, in Wallonië van 58,36 naar 59,38 procent.

De zogenaamde Graydon-Betaalindex stijgt het afgelopen kwartaal naar 101,13 en bereikt daarmee een kwaliteitsniveau dat vergelijkbaar is met het eerste kwartaal van 2009. De index, die weergeeft in welke mate de bedrijven hun betaalafspraken nakomen, noteerde in het tweede kwartaal nog 99,28. Volgens het handelsinformatiekantoor wijst de stijging erop dat het ondernemersvertrouwen bij de kmo's herstelt.

Volgens berekeningen van Graydon stijgt het aantal betaalde facturen die de Belgische bedrijven elkaar toezenden in het derde kwartaal 2010 naar 63,73 procent.In het tweede kwartaal 2010 werd amper 61,72 procent van de betalingen op tijd uitgevoerd. Dat stemde toen overeen met het slechtste cijfer van het afgelopen decennium. In principe is het derde kwartaal - rekening houdend met de vakantieperiode - traditioneel een periode waar facturen iets minder snel worden behandeld. Graydon noemt de toename van het aantal betaalde facturen in het derde kwartaal bijgevolg een "bijzonder sterk en hoopgevend signaal". De stijgende tendens geldt voor de drie gewesten en is het sterkst in Brussel. Daar werden tijdens het derde kwartaal 2010 66,9 procent van de facturen tussen bedrijven op tijd betaald, tegenover 63,07 procent in het eerste kwartaal. In Vlaanderen steeg het aantal tijdige betalingen van 63,24 naar 64,4 procent, in Wallonië van 58,36 naar 59,38 procent. De zogenaamde Graydon-Betaalindex stijgt het afgelopen kwartaal naar 101,13 en bereikt daarmee een kwaliteitsniveau dat vergelijkbaar is met het eerste kwartaal van 2009. De index, die weergeeft in welke mate de bedrijven hun betaalafspraken nakomen, noteerde in het tweede kwartaal nog 99,28. Volgens het handelsinformatiekantoor wijst de stijging erop dat het ondernemersvertrouwen bij de kmo's herstelt.