De vertraagde groei komt door het verstorende effect van de aanslagen in Brussel op 22 maart, zo meldt de internationale brancheorganisatie IATA.

Luchtvaartmaatschappijen zagen de vraag naar tickets wereldwijd met 4,6 procent toenemen, terwijl zij hun stoelaanbod met 4,9 procent uitbreidden. Gemiddeld genomen zaten vliegtuigen dan ook iets minder vol, met ruim 79 procent van de stoelen aan boord bezet.

Aanslagen Zaventem

IATA schat dat de wereldwijde groei zonder de aanslagen op onder meer de Brusselse luchthaven Zaventem de vraag met 5 procent zou zijn toegenomen. Maar de brancheorganisatie gaat ervan uit dat die invloed van korte duur zal zijn.

Brussels Airlines bijvoorbeeld, werd zwaar getroffen door de aanslag op de thuisbasis, Brussels Airport. De luchtvaartmaatschappij meldde reeds in april 542.226 passagiers vervoerd te hebben. Dat zijn er ruim 110.000 of 16,9 procent minder dan in april vorig jaar.

Eerder bleek al dat de aanslagen ook een impact hebben op de ticketprijzen in België. Onder meer transporteconoom Eddy Van de Voorde denkt dat de prijzen de komende maanden zullen dalen. "Door de aanslagen voelt de sector in België nog steeds een terugval van de ordegrootte van vijftien tot twintig procent. Om die vluchten te kunnen vullen, zal het prijsmechanisme van vraag en aanbod spelen. (Belga/NS)

De vertraagde groei komt door het verstorende effect van de aanslagen in Brussel op 22 maart, zo meldt de internationale brancheorganisatie IATA.Luchtvaartmaatschappijen zagen de vraag naar tickets wereldwijd met 4,6 procent toenemen, terwijl zij hun stoelaanbod met 4,9 procent uitbreidden. Gemiddeld genomen zaten vliegtuigen dan ook iets minder vol, met ruim 79 procent van de stoelen aan boord bezet. IATA schat dat de wereldwijde groei zonder de aanslagen op onder meer de Brusselse luchthaven Zaventem de vraag met 5 procent zou zijn toegenomen. Maar de brancheorganisatie gaat ervan uit dat die invloed van korte duur zal zijn. Brussels Airlines bijvoorbeeld, werd zwaar getroffen door de aanslag op de thuisbasis, Brussels Airport. De luchtvaartmaatschappij meldde reeds in april 542.226 passagiers vervoerd te hebben. Dat zijn er ruim 110.000 of 16,9 procent minder dan in april vorig jaar. Eerder bleek al dat de aanslagen ook een impact hebben op de ticketprijzen in België. Onder meer transporteconoom Eddy Van de Voorde denkt dat de prijzen de komende maanden zullen dalen. "Door de aanslagen voelt de sector in België nog steeds een terugval van de ordegrootte van vijftien tot twintig procent. Om die vluchten te kunnen vullen, zal het prijsmechanisme van vraag en aanbod spelen. (Belga/NS)