Het discountmerk was vorig jaar goed voor een omzet van bijna 10 miljard euro, zo staat op de website van Carrefour. Dia omvat bijna 6.400 winkels in zeven landen en meer dan 45.000 werknemers. De aandelen zouden op 5 juli voor het eerst noteren op de beurs in Madrid. Elk aandeel Carrefour geeft recht op een aandeel Dia.

Carrefour liet eerder weten zich met de splitsing "ten volle te willen concentreren op de ontwikkeling van het potentieel van het merk Carrefour en zijn kerntaken". Topman Lars Olofsson heeft er een prioriteit van gemaakt om Carrefour weer op de sporen te krijgen op zijn thuismarkt Frankrijk, waar de omzet al bijna tien jaar nog amper groeit. Volgens Carrefour was een beursgang van Dia de beste oplossing nadat gesprekken met verschillende potentiële kopers op niets waren uitgedraaid.

Naar aanleiding van de aandeelhoudersvergadering protesteerden de vakbonden van Carrefour tegen de beursgang, die zij "een louter financieel project" noemen, zonder enig sociaal luik. Carrefour wil ook nog een kwart van zijn vastgoeddochter Carrefour Property naar de beurs brengen in Parijs. (Belga)

Het discountmerk was vorig jaar goed voor een omzet van bijna 10 miljard euro, zo staat op de website van Carrefour. Dia omvat bijna 6.400 winkels in zeven landen en meer dan 45.000 werknemers. De aandelen zouden op 5 juli voor het eerst noteren op de beurs in Madrid. Elk aandeel Carrefour geeft recht op een aandeel Dia. Carrefour liet eerder weten zich met de splitsing "ten volle te willen concentreren op de ontwikkeling van het potentieel van het merk Carrefour en zijn kerntaken". Topman Lars Olofsson heeft er een prioriteit van gemaakt om Carrefour weer op de sporen te krijgen op zijn thuismarkt Frankrijk, waar de omzet al bijna tien jaar nog amper groeit. Volgens Carrefour was een beursgang van Dia de beste oplossing nadat gesprekken met verschillende potentiële kopers op niets waren uitgedraaid. Naar aanleiding van de aandeelhoudersvergadering protesteerden de vakbonden van Carrefour tegen de beursgang, die zij "een louter financieel project" noemen, zonder enig sociaal luik. Carrefour wil ook nog een kwart van zijn vastgoeddochter Carrefour Property naar de beurs brengen in Parijs. (Belga)