Het aandeel Thrombogenics kelderde donderdag bij opening van Euronext Brussel tot 30 procent. Thrombogenics klokt de handelsdag af met een verlies van 20 procent.

Beleggers straffen het aandeel af, nu blijkt dat de verkoop van het oogmedicijn Jetrea niet aanslaat.

Thrombogenics boekte in het eerste halfjaar 2015 met Jetrea in de VS een omzet van 4,2 miljoen euro. Het biotechbedrijf geeft toe dat 'de omzetontwikkeling tijdens de afgelopen 6 maanden eerder vlak bleef'.

Thrombogenics kondigt bijgevolg aan dat het zijn organisatie in de VS inkrimpt, om zich aan te passen aan de noden van de markt.

"In recente maanden is het duidelijk geworden dat we onze strategie moeten aanpassen, om een aanzienlijke opbrengst te realiseren voor onze aandeelhouders", aldus Patrik De Haes, CEO van ThromboGenics.

Jetrea is een middel dat gebruikt wordt voor de behandeling van de oogziekte vitreomaculaire tractie (VMT). In de VS verkoopt Thrombogenics het midden zelf, buiten de VS werkt het bedrijf daarvoor samen met Novartis-dochter Alcon.

(Belga/BO)

Het aandeel Thrombogenics kelderde donderdag bij opening van Euronext Brussel tot 30 procent. Thrombogenics klokt de handelsdag af met een verlies van 20 procent.Beleggers straffen het aandeel af, nu blijkt dat de verkoop van het oogmedicijn Jetrea niet aanslaat. Thrombogenics boekte in het eerste halfjaar 2015 met Jetrea in de VS een omzet van 4,2 miljoen euro. Het biotechbedrijf geeft toe dat 'de omzetontwikkeling tijdens de afgelopen 6 maanden eerder vlak bleef'. Thrombogenics kondigt bijgevolg aan dat het zijn organisatie in de VS inkrimpt, om zich aan te passen aan de noden van de markt. "In recente maanden is het duidelijk geworden dat we onze strategie moeten aanpassen, om een aanzienlijke opbrengst te realiseren voor onze aandeelhouders", aldus Patrik De Haes, CEO van ThromboGenics. Jetrea is een middel dat gebruikt wordt voor de behandeling van de oogziekte vitreomaculaire tractie (VMT). In de VS verkoopt Thrombogenics het midden zelf, buiten de VS werkt het bedrijf daarvoor samen met Novartis-dochter Alcon.(Belga/BO)