Die analisten gaan uit van sterke resultaten in het laatste kwartaal. Terwijl Bekaert in het derde kwartaal opriep tot voorzichtigheid met betrekking tot het vierde kwartaal, gezien de verwachte verzwakking van de marktomgeving voor "tire cord" activiteiten in China. "Tire cord" is staaldraad gebruikt in autobanden.

"Zoals aangegeven verzwakten de staalkoordactiviteiten in China bij jaareinde 2014. Dit tastte enkele belangrijke prestatie-indicatoren in onze jaarresultaten aan, vergeleken met de meest recente inschattingen van analisten", aldus Bekaert, dat zich genoodzaakt ziet belangrijke cijfers nu al vrij te geven.

Concreet bedroeg de omzet in 2014 3,216 miljard euro, de ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) 342 miljoen euro, de ebit (winst voor interesten en belastingen) 171 miljoen euro en de EPS (winst per aandeel) 1,51 euro. Dat terwijl analisten geraadpleegd door Bloomberg uitgingen van een omzet van 3,24 miljard euro, een ebitda van 336,3 miljoen euro, een ebit van 182,9 miljoen euro een een winst per aandeel van 1,72 euro.

De volledige resultatenrekening zal worden gepubliceerd op 27 februari. (Belga/NS)

Die analisten gaan uit van sterke resultaten in het laatste kwartaal. Terwijl Bekaert in het derde kwartaal opriep tot voorzichtigheid met betrekking tot het vierde kwartaal, gezien de verwachte verzwakking van de marktomgeving voor "tire cord" activiteiten in China. "Tire cord" is staaldraad gebruikt in autobanden. "Zoals aangegeven verzwakten de staalkoordactiviteiten in China bij jaareinde 2014. Dit tastte enkele belangrijke prestatie-indicatoren in onze jaarresultaten aan, vergeleken met de meest recente inschattingen van analisten", aldus Bekaert, dat zich genoodzaakt ziet belangrijke cijfers nu al vrij te geven. Concreet bedroeg de omzet in 2014 3,216 miljard euro, de ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) 342 miljoen euro, de ebit (winst voor interesten en belastingen) 171 miljoen euro en de EPS (winst per aandeel) 1,51 euro. Dat terwijl analisten geraadpleegd door Bloomberg uitgingen van een omzet van 3,24 miljard euro, een ebitda van 336,3 miljoen euro, een ebit van 182,9 miljoen euro een een winst per aandeel van 1,72 euro. De volledige resultatenrekening zal worden gepubliceerd op 27 februari. (Belga/NS)