Eind januari verkocht Philips haar minderheidsaandeel van 30 procent aan de Taiwanese partner TPV. TP Vision kondigt donderdag 'kostenbesparende maatregelen aan om winstgevend te worden in de televisiemarkt'. De resterende softwareontwikkeling van Europa zal overgebracht worden naar Bangalore (India) en een aantal ondersteunende functies op vlak van inkoop, leverancierskwaliteit en industrialisatie worden verplaatst naar TPV in de Taiwanese hoofdstad Taipei.

"De achterliggende gedachte van dit plan is om het concurrentievermogen en de kostefficiëntie te verhogen door de operationele efficiëntie op het gebied van innovatie aan te pakken", zegt woordvoerder Eva Heller (TP Vision). "De verbeterde structuur zal TP Vision helpen om te concurreren in de uitdagende en zeer competitieve televisiemarkt.

De plannen zullen wellicht leiden tot een banenreductie van circa 90 medewerkers in België. In overeenstemming met de lokale juridische voorwaarden is gestart met het informeren en consulteren van de vertegenwoordigers van de medewerkers, luidt het.

De Innovatie Site Europa in Gent blijft zich volgens TP Vision richten op conceptontwikkeling en geavanceerde ontwikkeling, evenals de ontwikkeling van high-end tv-toestellen. De opening is nog steeds gepland voor juni. In het nieuwe gebouw, waar nog volop aan wordt gewerkt, zullen ongeveer 250 medewerkers aan de slag gaan. (Belga/BO)

Eind januari verkocht Philips haar minderheidsaandeel van 30 procent aan de Taiwanese partner TPV. TP Vision kondigt donderdag 'kostenbesparende maatregelen aan om winstgevend te worden in de televisiemarkt'. De resterende softwareontwikkeling van Europa zal overgebracht worden naar Bangalore (India) en een aantal ondersteunende functies op vlak van inkoop, leverancierskwaliteit en industrialisatie worden verplaatst naar TPV in de Taiwanese hoofdstad Taipei. "De achterliggende gedachte van dit plan is om het concurrentievermogen en de kostefficiëntie te verhogen door de operationele efficiëntie op het gebied van innovatie aan te pakken", zegt woordvoerder Eva Heller (TP Vision). "De verbeterde structuur zal TP Vision helpen om te concurreren in de uitdagende en zeer competitieve televisiemarkt. De plannen zullen wellicht leiden tot een banenreductie van circa 90 medewerkers in België. In overeenstemming met de lokale juridische voorwaarden is gestart met het informeren en consulteren van de vertegenwoordigers van de medewerkers, luidt het. De Innovatie Site Europa in Gent blijft zich volgens TP Vision richten op conceptontwikkeling en geavanceerde ontwikkeling, evenals de ontwikkeling van high-end tv-toestellen. De opening is nog steeds gepland voor juni. In het nieuwe gebouw, waar nog volop aan wordt gewerkt, zullen ongeveer 250 medewerkers aan de slag gaan. (Belga/BO)