De directie en de vakbonden hebben donderdag omstreeks 17.15 uur een ontwerp van akkoord gesloten, waarover vrijdag zal gestemd worden tijdens een personeelsvergadering. De vakbonden ABVV en ACV hopen dat op het einde van de reorganisatie, het aantal gedwongen ontslagen tot een strikt minimum zal herleid worden.

Het voorakkoord houdt op dit moment in dat er voorlopig 86 gedwongen ontslagen vallen bij de arbeiders. Dat zijn er 48 minder dan aanvankelijk door de directie werd vooropgesteld. Door een regeling met het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT, brugpensioen) en de invoering van een nieuw ploegensysteem (arbeidsherverdeling), zou dat aantal volgens de bondenzelfs nog tot 25 beperkt kunnen worden. Daarover moet wel in een latere fase overeenstemming worden bereikt.

Na een toelichting over het akkoord zal er vrijdag door de arbeiders worden gestemd. Komt het tot een goedkeuring, dan kan vanaf volgende week de productie opnieuw worden opgestart en zal de stakerspost worden afgebroken. Vrijdag worden ook de onderhandelingen met de vakbonden van de bedienden worden voortgezet. (Belga/BO)

De directie en de vakbonden hebben donderdag omstreeks 17.15 uur een ontwerp van akkoord gesloten, waarover vrijdag zal gestemd worden tijdens een personeelsvergadering. De vakbonden ABVV en ACV hopen dat op het einde van de reorganisatie, het aantal gedwongen ontslagen tot een strikt minimum zal herleid worden. Het voorakkoord houdt op dit moment in dat er voorlopig 86 gedwongen ontslagen vallen bij de arbeiders. Dat zijn er 48 minder dan aanvankelijk door de directie werd vooropgesteld. Door een regeling met het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT, brugpensioen) en de invoering van een nieuw ploegensysteem (arbeidsherverdeling), zou dat aantal volgens de bondenzelfs nog tot 25 beperkt kunnen worden. Daarover moet wel in een latere fase overeenstemming worden bereikt. Na een toelichting over het akkoord zal er vrijdag door de arbeiders worden gestemd. Komt het tot een goedkeuring, dan kan vanaf volgende week de productie opnieuw worden opgestart en zal de stakerspost worden afgebroken. Vrijdag worden ook de onderhandelingen met de vakbonden van de bedienden worden voortgezet. (Belga/BO)