Volgens de berekeningen van Graydon stevent ons land dit jaar af op een totaal van meer dan 10.000 falingen. Enig lichtpunt blijkt dat november 2011 niet de zwartste novembermaand ooit is. Dat was in 2009, toen 899 bedrijven failliet verklaard werden.

Graydon stelt duidelijke verhogingen van het aantal faillissementen vast binnen de kleinhandel, de bouwnijverheid en de horeca. In de transportsector luwt de faillissementenstorm enigszins, maar zijn de eet- en drinkgelegenheden samen met de sector van de posterijen en koeriers de sector met het grootste falingsrisico (1 per 29 actieve ondernemingen op 11 maanden tijd).

Sinds het begin van dit jaar werden al 9.586 ondernemingen failliet verklaard, een stijging met 4,72 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Graydon stelt wel een gevoelige daling vast van het aantal jobs dat op de tocht staat als direct gevolg van het faillissement van de werkgever. Waar vorig jaar tot november 22.272 banen op de tocht stonden als gevolg van het faillissement van de werkgever, zijn dat er nu slechts 16.553 (-26 procent). (Belga/BO)

Volgens de berekeningen van Graydon stevent ons land dit jaar af op een totaal van meer dan 10.000 falingen. Enig lichtpunt blijkt dat november 2011 niet de zwartste novembermaand ooit is. Dat was in 2009, toen 899 bedrijven failliet verklaard werden. Graydon stelt duidelijke verhogingen van het aantal faillissementen vast binnen de kleinhandel, de bouwnijverheid en de horeca. In de transportsector luwt de faillissementenstorm enigszins, maar zijn de eet- en drinkgelegenheden samen met de sector van de posterijen en koeriers de sector met het grootste falingsrisico (1 per 29 actieve ondernemingen op 11 maanden tijd). Sinds het begin van dit jaar werden al 9.586 ondernemingen failliet verklaard, een stijging met 4,72 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Graydon stelt wel een gevoelige daling vast van het aantal jobs dat op de tocht staat als direct gevolg van het faillissement van de werkgever. Waar vorig jaar tot november 22.272 banen op de tocht stonden als gevolg van het faillissement van de werkgever, zijn dat er nu slechts 16.553 (-26 procent). (Belga/BO)