Het Belgische inspectiebedrijf Vinçotte telt 1.700 werknemers, en nog eens 1.000 in buitenlandse vestigingen. Volgens de vakbonden staan in de buitenlandse vestigingen 800 banen op de helling en in eigen land 50. Die laatste banen zouden sneuvelen in de laboratoria, waar geen plaats meer voor is binnen het bedrijf, zo kregen de bonden te horen.

Maar, zo zegt LBC-NVK-secretaris Geertje Troch, er wordt gevreesd voor nog meer banenverlies in de toekomst. Zo zou de nieuwe algemeen directeur, Marco Croon, een 'verleden als saneerder' hebben.

Ook is er een nieuwe personeelsdirecteur aangesteld, worden alle cao's herbekeken en werkt het bedrijf aan een nieuw masterplan. Hoeveel banen zijn bedreigd, is moeilijk in te schatten, aldus de vakbondssecretaris.

De vakbonden wijzen erop dat Vinçotte financieel gezond is en als vzw geen aandeelhouders telt.

Vinçotte telt wereldwijd 17 vestigingen. De maatschappelijke zetel van de groep bevindt zich in België.

Bij het bedrijf is op dit moment niemand bereikbaar voor commentaar. (Belga/BO)

Het Belgische inspectiebedrijf Vinçotte telt 1.700 werknemers, en nog eens 1.000 in buitenlandse vestigingen. Volgens de vakbonden staan in de buitenlandse vestigingen 800 banen op de helling en in eigen land 50. Die laatste banen zouden sneuvelen in de laboratoria, waar geen plaats meer voor is binnen het bedrijf, zo kregen de bonden te horen. Maar, zo zegt LBC-NVK-secretaris Geertje Troch, er wordt gevreesd voor nog meer banenverlies in de toekomst. Zo zou de nieuwe algemeen directeur, Marco Croon, een 'verleden als saneerder' hebben. Ook is er een nieuwe personeelsdirecteur aangesteld, worden alle cao's herbekeken en werkt het bedrijf aan een nieuw masterplan. Hoeveel banen zijn bedreigd, is moeilijk in te schatten, aldus de vakbondssecretaris. De vakbonden wijzen erop dat Vinçotte financieel gezond is en als vzw geen aandeelhouders telt. Vinçotte telt wereldwijd 17 vestigingen. De maatschappelijke zetel van de groep bevindt zich in België. Bij het bedrijf is op dit moment niemand bereikbaar voor commentaar. (Belga/BO)