De oorzaak voor de herstructurering ligt bij de coronapandemie. 'Tijdens de crisis heeft het management verschillende initiatieven genomen om de gevolgen van de pandemie te compenseren, zoals het verlagen van de managementvergoedingen, het creëren van nieuwe concepten voor professionele bijeenkomsten en verschillende eenmalige diensten. Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren wordt verwacht dat de bedrijfsresultaten van de onderneming eind 2021 zullen leiden tot een overgedragen verlies van tientallen miljoenen euro', klinkt het in het persbericht. De directie besliste bijgevolg om 'fundamentele maatregelen' te nemen.

Bijna de helft van het personeel dreigt zijn baan te verliezen, blijkt woensdag na een bijzondere ondernemingsraad. Volgens de directie worden de activiteiten rond 'housekeeping' (schoonmaak van kamers, red.) en 'stewarding' (bediening in eetzaal, red.) gereorganiseerd. Ook het cateringaanbod zal worden aangepast. Daarnaast zouden ook een aantal administratieve en ondersteunende functies verdwijnen.

De directie hoopt met de vakbonden 'een sociaal evenwichtige oplossing' te vinden.

De oorzaak voor de herstructurering ligt bij de coronapandemie. 'Tijdens de crisis heeft het management verschillende initiatieven genomen om de gevolgen van de pandemie te compenseren, zoals het verlagen van de managementvergoedingen, het creëren van nieuwe concepten voor professionele bijeenkomsten en verschillende eenmalige diensten. Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren wordt verwacht dat de bedrijfsresultaten van de onderneming eind 2021 zullen leiden tot een overgedragen verlies van tientallen miljoenen euro', klinkt het in het persbericht. De directie besliste bijgevolg om 'fundamentele maatregelen' te nemen.Bijna de helft van het personeel dreigt zijn baan te verliezen, blijkt woensdag na een bijzondere ondernemingsraad. Volgens de directie worden de activiteiten rond 'housekeeping' (schoonmaak van kamers, red.) en 'stewarding' (bediening in eetzaal, red.) gereorganiseerd. Ook het cateringaanbod zal worden aangepast. Daarnaast zouden ook een aantal administratieve en ondersteunende functies verdwijnen. De directie hoopt met de vakbonden 'een sociaal evenwichtige oplossing' te vinden.