Nortek Global HVAC maakte de intentie tot stopzetten van de productie in Menen woensdag bekend tijdens een ondernemingsraad.

Nortek verwijst voor de plannen naar de overproductie binnen de groep. De plannen hebben geen impact op de verkoopsorganisatie in Zaventem, klinkt het.

Het bedrijf, een producent van luchtverwarmers en luchtbehandelingstoestellen, wil de productie in Menen stopzetten en de vestiging volledig sluiten. De productie verhuist naar Mexico en Groot-Brittannië.

Bij het personeel van het bedrijf, dat in Menen gekend is als Reznor, is het nieuws hard aangekomen. "Er hing iets in de lucht, maar dit had niemand verwacht. Het personeel is na de bekendmaking naar huis vertrokken", aldus Veronique Rogiers van ABVV Metaal.

"De vestiging maakte de voorbije twee jaar verlies en er is sprake van overcapaciteit. Het bedrijf maakte industriële gasbranders, wat nu ook niet meteen het meest innovatieve toestel op de markt is", verduidelijkt Rogiers.

Ondertussen is de procedure in het kader van de Wet-Renault opgestart. Komende dinsdag worden de vragen voorgelegd en zal gepoogd worden om het aantal ontslagen of de beslissing terug te dringen.

Er zouden nog een tiental mensen actief blijven in de verkoop vanuit Brussel. Er zijn ook plannen voor een logistiek centrum in het zuiden van West-Vlaanderen voor een zevental personen. Of dat ook in Menen zal gevestigd worden is nog onduidelijk.

Nortek Global HVAC maakte de intentie tot stopzetten van de productie in Menen woensdag bekend tijdens een ondernemingsraad. Nortek verwijst voor de plannen naar de overproductie binnen de groep. De plannen hebben geen impact op de verkoopsorganisatie in Zaventem, klinkt het. Het bedrijf, een producent van luchtverwarmers en luchtbehandelingstoestellen, wil de productie in Menen stopzetten en de vestiging volledig sluiten. De productie verhuist naar Mexico en Groot-Brittannië. Bij het personeel van het bedrijf, dat in Menen gekend is als Reznor, is het nieuws hard aangekomen. "Er hing iets in de lucht, maar dit had niemand verwacht. Het personeel is na de bekendmaking naar huis vertrokken", aldus Veronique Rogiers van ABVV Metaal. "De vestiging maakte de voorbije twee jaar verlies en er is sprake van overcapaciteit. Het bedrijf maakte industriële gasbranders, wat nu ook niet meteen het meest innovatieve toestel op de markt is", verduidelijkt Rogiers. Ondertussen is de procedure in het kader van de Wet-Renault opgestart. Komende dinsdag worden de vragen voorgelegd en zal gepoogd worden om het aantal ontslagen of de beslissing terug te dringen. Er zouden nog een tiental mensen actief blijven in de verkoop vanuit Brussel. Er zijn ook plannen voor een logistiek centrum in het zuiden van West-Vlaanderen voor een zevental personen. Of dat ook in Menen zal gevestigd worden is nog onduidelijk.