Die intentie is woensdag door de directie op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt, aldus de bonden.

De directie wijst op de toegenomen concurrentie in de sector, en wil daarom een 'toekomstplan' voor de Belgische activiteiten op poten zetten, aldus commercieel directeur David Gheerolfs in een mededeling. "Dat kan op termijn aanleiding geven tot het verdwijnen van banen", zegt het bedrijf.

Volgens Pascal Strube van de Franstalige socialistische bediendebond Setca zijn de komende twee jaar 70 banen bedreigd, waarvan 66 banen van winkelpersoneel. Evelyne Zabus van de christelijke bediendebond CNE bevestigt. Volgens de vakbondsvrouw heeft het bedrijf bij de aankondiging gewezen op een 'dalende verkoop, een toegenomen concurrentie en de moeilijke aanpassing aan e-verkoop'.

Van elke winkel zal een rendabiliteitsanalyse worden gemaakt. "Het is mogelijk dat we op basis daarvan beslissen tot een herschikking in sommige delen van het land", aldus François Feijoo, algemeen directeur van Eram.

Eram is een van origine Franse groep. In België telt de keten een dertigtal verkooppunten en worden 130 mensen tewerkgesteld. De voorbije maanden hebben al verscheidene winkels de deuren gesloten, zeggen de vakbonden, onder meer in Bergen en Charleroi. (Belga/BO)

Die intentie is woensdag door de directie op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt, aldus de bonden.De directie wijst op de toegenomen concurrentie in de sector, en wil daarom een 'toekomstplan' voor de Belgische activiteiten op poten zetten, aldus commercieel directeur David Gheerolfs in een mededeling. "Dat kan op termijn aanleiding geven tot het verdwijnen van banen", zegt het bedrijf. Volgens Pascal Strube van de Franstalige socialistische bediendebond Setca zijn de komende twee jaar 70 banen bedreigd, waarvan 66 banen van winkelpersoneel. Evelyne Zabus van de christelijke bediendebond CNE bevestigt. Volgens de vakbondsvrouw heeft het bedrijf bij de aankondiging gewezen op een 'dalende verkoop, een toegenomen concurrentie en de moeilijke aanpassing aan e-verkoop'.Van elke winkel zal een rendabiliteitsanalyse worden gemaakt. "Het is mogelijk dat we op basis daarvan beslissen tot een herschikking in sommige delen van het land", aldus François Feijoo, algemeen directeur van Eram. Eram is een van origine Franse groep. In België telt de keten een dertigtal verkooppunten en worden 130 mensen tewerkgesteld. De voorbije maanden hebben al verscheidene winkels de deuren gesloten, zeggen de vakbonden, onder meer in Bergen en Charleroi. (Belga/BO)