De luchthaven van Charleroi heeft in 2012 de kaap van 6 miljoen passagiers gerond.

In totaal maakten 6,5 miljoen passagiers gebruik van Brussels South Charleroi Airport (BSCA). Dat is 10 procent meer dan de 5,9 miljoen passagiers in 2011, meldt de luchthavenuitbater vrijdag. De groei is in lijn met de eigen verwachtingen en kwam er ondanks de economische context, luidt het.

Voor 2013 rekent BSCA op een 'stabilisering' van de trafiek door nieuwe bestemmingen aan te boren. In 2013 komen er vluchten naar het Zuid-Spaanse Malaga, Cluj in Roemenië, Clermont-Ferrand in Frankrijk, het Kroatische Rijeka en het Griekse eiland Zakynthos.

Vorig jaar kwamen er twaalf nieuwe bestemmingen bij: Nice, Palma de Majorca, Ljubljana, Alghero, Boedapest, Chania, Korfoe, München-Memmingen, Rodez, Turku, Warschau-Modlin en Vilnius. Jetairfly, Wizz Air en Ryanair vliegen op de luchthaven van Charleroi. (Belga/BO)

De luchthaven van Charleroi heeft in 2012 de kaap van 6 miljoen passagiers gerond.In totaal maakten 6,5 miljoen passagiers gebruik van Brussels South Charleroi Airport (BSCA). Dat is 10 procent meer dan de 5,9 miljoen passagiers in 2011, meldt de luchthavenuitbater vrijdag. De groei is in lijn met de eigen verwachtingen en kwam er ondanks de economische context, luidt het. Voor 2013 rekent BSCA op een 'stabilisering' van de trafiek door nieuwe bestemmingen aan te boren. In 2013 komen er vluchten naar het Zuid-Spaanse Malaga, Cluj in Roemenië, Clermont-Ferrand in Frankrijk, het Kroatische Rijeka en het Griekse eiland Zakynthos. Vorig jaar kwamen er twaalf nieuwe bestemmingen bij: Nice, Palma de Majorca, Ljubljana, Alghero, Boedapest, Chania, Korfoe, München-Memmingen, Rodez, Turku, Warschau-Modlin en Vilnius. Jetairfly, Wizz Air en Ryanair vliegen op de luchthaven van Charleroi. (Belga/BO)