De Tijd berichtte vrijdag dat het Noorse moederbedrijf vorige week failliet werd verklaard.

De financiële moeilijkheden daar blijken nu ook vestigingen in het buitenland te treffen.

Volgens de bedrijfsinformatiedatabank Graydon boekte het bedrijf in Grobbendonk in 2013 een nettoverlies van 0,8 miljoen euro en een omzet van 8 miljoen euro. New Store Europe was in ongeveer 30 landen actief en stelde in totaal 700 mensen te werk. In 2013 boekte de hele groep een omzet van 177 miljoen euro, met een operationeel verlies van 11 miljoen euro, meldt De Tijd.

Tot het klantenbestand van New Store Europe behoren enkele grote namen, zoals JBC en Proximus.

"Het ging al een tijdje minder goed. Twee grote geldschieters, waaronder de investeerder Hercules en een bank, hebben zich teruggetrokken. Hierdoor zagen alle entiteiten in Europa hun kredietlijn opgeschort", zegt LBC-secretaris Joeri Saenen. "Ook in het Belgische bedrijf waren er schulden", vult ABVV-secretaris Ronny Leblon aan.

Dinsdag kwam de regionale directie uit Nederland naar Grobbendonk om de situatie in België te evalueren en een mededeling te doen. "Het faillissement wordt vandaag (vrijdag, red) aangevraagd en wordt wellicht dinsdag door de Turnhoutse koophandelsrechtbank uitgesproken", aldus nog Leblon. Toch reageren de bonden verrast. "Het bedrijf had een vrij specifieke business en grote klanten zoals Proximus, maar het huidige businessmodel blijkt niet opgewassen tegen de realiteit van vandaag, met nog een deel de crisis. Bedrijven stellen orders uit", aldus Saenen.

Door een faillissement zouden in Grobbendonk een 55-tal werknemers, onder wie een twintigtal bedienden, hun baan verliezen. (Belga/BO)

De Tijd berichtte vrijdag dat het Noorse moederbedrijf vorige week failliet werd verklaard.De financiële moeilijkheden daar blijken nu ook vestigingen in het buitenland te treffen.Volgens de bedrijfsinformatiedatabank Graydon boekte het bedrijf in Grobbendonk in 2013 een nettoverlies van 0,8 miljoen euro en een omzet van 8 miljoen euro. New Store Europe was in ongeveer 30 landen actief en stelde in totaal 700 mensen te werk. In 2013 boekte de hele groep een omzet van 177 miljoen euro, met een operationeel verlies van 11 miljoen euro, meldt De Tijd.Tot het klantenbestand van New Store Europe behoren enkele grote namen, zoals JBC en Proximus. "Het ging al een tijdje minder goed. Twee grote geldschieters, waaronder de investeerder Hercules en een bank, hebben zich teruggetrokken. Hierdoor zagen alle entiteiten in Europa hun kredietlijn opgeschort", zegt LBC-secretaris Joeri Saenen. "Ook in het Belgische bedrijf waren er schulden", vult ABVV-secretaris Ronny Leblon aan. Dinsdag kwam de regionale directie uit Nederland naar Grobbendonk om de situatie in België te evalueren en een mededeling te doen. "Het faillissement wordt vandaag (vrijdag, red) aangevraagd en wordt wellicht dinsdag door de Turnhoutse koophandelsrechtbank uitgesproken", aldus nog Leblon. Toch reageren de bonden verrast. "Het bedrijf had een vrij specifieke business en grote klanten zoals Proximus, maar het huidige businessmodel blijkt niet opgewassen tegen de realiteit van vandaag, met nog een deel de crisis. Bedrijven stellen orders uit", aldus Saenen. Door een faillissement zouden in Grobbendonk een 55-tal werknemers, onder wie een twintigtal bedienden, hun baan verliezen. (Belga/BO)