Arnault loste Elon Musk af als wereldwijd rijkste mens. Dat kwam deels omdat het aandeel Tesla dit jaar sterk daalde en een groot deel van Musks vermogen bestaat uit aandelen Tesla. Maar de ondernemer kocht ook Twitter, voor een prijs die veel hoger was dan de berichtendienst nog waard was toen de koop doorging. En om de aankoop te bekostigen verkocht Musk meerdere pakketten Tesla-aandelen. Uiteindelijk kostte die combinatie van factoren Musk 138 miljard dollar. Daarmee was hij dus goed voor een tiende van het totale vermogensverlies van de top 500.

Ook de rijkste man voor Musk, oud-Amazon-baas Jeff Bezos, leverde dit jaar flink in. Hij zag zijn vermogen met meer dan 85 miljard dollar verminderen. Mark Zuckerberg, de topman van Facebook-moeder Meta, verloor haast 80 miljard dollar.

Crypto

Changpeng Zhao van cryptoplatform Binance zag zijn rijkdom mede door de dalende koersen van cryptomunten met ruim 83 miljard dollar afnemen. Hij kelderde op de rijkenlijst en is nog 'maar' 12,6 miljard dollar waard. Een andere cryptomiljardair raakte vrijwel zijn hele vermogen kwijt toen zijn bedrijf FTX failliet ging. Sam Bankman-Fried zag 16 miljard dollar verdampen, maar dat is niet zijn grootste probleem. De Verenigde Staten verdenken hem van fraude en er hangt hem een gevangenisstraf boven het hoofd.

Er waren ook mensen die hun vermogen zagen stijgen. De Indiase ondernemer Gautam Adani werd ruim de helft rijker en is met een waarde van meer dan 120 miljard dollar nu de nummer drie op de lijst van allerrijksten, na Arnault en Musk. Om bij de vijfhonderd rijkste mensen ter wereld te horen is simpelweg miljardair zijn niet voldoende. De ondergrens ligt momenteel op 4,9 miljard dollar.

Arnault loste Elon Musk af als wereldwijd rijkste mens. Dat kwam deels omdat het aandeel Tesla dit jaar sterk daalde en een groot deel van Musks vermogen bestaat uit aandelen Tesla. Maar de ondernemer kocht ook Twitter, voor een prijs die veel hoger was dan de berichtendienst nog waard was toen de koop doorging. En om de aankoop te bekostigen verkocht Musk meerdere pakketten Tesla-aandelen. Uiteindelijk kostte die combinatie van factoren Musk 138 miljard dollar. Daarmee was hij dus goed voor een tiende van het totale vermogensverlies van de top 500. Ook de rijkste man voor Musk, oud-Amazon-baas Jeff Bezos, leverde dit jaar flink in. Hij zag zijn vermogen met meer dan 85 miljard dollar verminderen. Mark Zuckerberg, de topman van Facebook-moeder Meta, verloor haast 80 miljard dollar. Changpeng Zhao van cryptoplatform Binance zag zijn rijkdom mede door de dalende koersen van cryptomunten met ruim 83 miljard dollar afnemen. Hij kelderde op de rijkenlijst en is nog 'maar' 12,6 miljard dollar waard. Een andere cryptomiljardair raakte vrijwel zijn hele vermogen kwijt toen zijn bedrijf FTX failliet ging. Sam Bankman-Fried zag 16 miljard dollar verdampen, maar dat is niet zijn grootste probleem. De Verenigde Staten verdenken hem van fraude en er hangt hem een gevangenisstraf boven het hoofd. Er waren ook mensen die hun vermogen zagen stijgen. De Indiase ondernemer Gautam Adani werd ruim de helft rijker en is met een waarde van meer dan 120 miljard dollar nu de nummer drie op de lijst van allerrijksten, na Arnault en Musk. Om bij de vijfhonderd rijkste mensen ter wereld te horen is simpelweg miljardair zijn niet voldoende. De ondergrens ligt momenteel op 4,9 miljard dollar.