Nadat de directie van Mann+Hummel Hydromation in Tongeren in mei aankondigde op zoek te gaan naar een overnemer,werd maandag uiteindelijk beslist om die zoektocht te staken en de deuren (op termijn) te sluiten. Een 50-tal werknemers moeten daardoor op zoek naar een nieuwe baan.

Mann+Hummel Hydromation zat al een tijd in slechte papieren en
kreeg door de wereldwijde crisis nog enkele extra klappen te verwerken. In maart 2010 werd in het kader van de wet Renault een procedure tot collectief ontslag opgestart, maar in mei waren de vooruitzichten iets rooskleuriger en werd gezocht naar een mogelijke overnemer.

Op een speciale ondernemingsraad maandag hebben de vakbonden echter te horen gekregen dat de pogingen om een koper te vinden, worden gestaakt en de sluiting van het bedrijf dus onafwendbaar is. Alleen lopende orders en wisselstukken worden nog geleverd aan de klanten. Er geldt nu een soort sperperiode van 30 dagen waarin geen werknemers ontslagen mogen worden.

Volgende maandag volgt een eerste vergadering over een sociaal plan met de bonden.

Nadat de directie van Mann+Hummel Hydromation in Tongeren in mei aankondigde op zoek te gaan naar een overnemer,werd maandag uiteindelijk beslist om die zoektocht te staken en de deuren (op termijn) te sluiten. Een 50-tal werknemers moeten daardoor op zoek naar een nieuwe baan. Mann+Hummel Hydromation zat al een tijd in slechte papieren en kreeg door de wereldwijde crisis nog enkele extra klappen te verwerken. In maart 2010 werd in het kader van de wet Renault een procedure tot collectief ontslag opgestart, maar in mei waren de vooruitzichten iets rooskleuriger en werd gezocht naar een mogelijke overnemer. Op een speciale ondernemingsraad maandag hebben de vakbonden echter te horen gekregen dat de pogingen om een koper te vinden, worden gestaakt en de sluiting van het bedrijf dus onafwendbaar is. Alleen lopende orders en wisselstukken worden nog geleverd aan de klanten. Er geldt nu een soort sperperiode van 30 dagen waarin geen werknemers ontslagen mogen worden. Volgende maandag volgt een eerste vergadering over een sociaal plan met de bonden.