Voor 2009 in zijn geheel daalde de nettowinst echter nog met 51,6 procent. Het bedrijf boekte 1,4 miljard winst tegenover 2,9 miljard in 2008. BASF wijst nog op de stijgende verkoop na de overname van Ciba, maar stelt ook dat de kost daarvan op het resultaat drukt.

Voor 2010 verwacht BASF een groei van net geen 5 procent in de industriële productie wereldwijd. "Het vierde kwartaal geeft ons moed en vertrouwen", luidt het. "Het ergste is voorbij. 2010 wordt een overgangsjaar, hoewel er geen tekenen zijn van duurzaam herstel op lange termijn."

BASF benadrukt in het persbericht de maatregelen die genomen zijn om de kosten te drukken en zegt ook die te zullen voortzetten. "We hebben getoond dat we de juiste strategie hanteren", zegt BASF-topman Jürgen Hambrecht. Bovendien herstelde de vraag zich het voorbije jaar, vooral in Azië en Zuid-Amerika. "BASF kon kwartaal per kwartaal de verdiensten stabiliseren en verbeteren", luidt het.

Volgens Hambrecht zal het chemiebedrijf in 2010 opnieuw groeien en het beter doen dan de globale chemieproductie.

Voor 2009 in zijn geheel daalde de nettowinst echter nog met 51,6 procent. Het bedrijf boekte 1,4 miljard winst tegenover 2,9 miljard in 2008. BASF wijst nog op de stijgende verkoop na de overname van Ciba, maar stelt ook dat de kost daarvan op het resultaat drukt. Voor 2010 verwacht BASF een groei van net geen 5 procent in de industriële productie wereldwijd. "Het vierde kwartaal geeft ons moed en vertrouwen", luidt het. "Het ergste is voorbij. 2010 wordt een overgangsjaar, hoewel er geen tekenen zijn van duurzaam herstel op lange termijn." BASF benadrukt in het persbericht de maatregelen die genomen zijn om de kosten te drukken en zegt ook die te zullen voortzetten. "We hebben getoond dat we de juiste strategie hanteren", zegt BASF-topman Jürgen Hambrecht. Bovendien herstelde de vraag zich het voorbije jaar, vooral in Azië en Zuid-Amerika. "BASF kon kwartaal per kwartaal de verdiensten stabiliseren en verbeteren", luidt het. Volgens Hambrecht zal het chemiebedrijf in 2010 opnieuw groeien en het beter doen dan de globale chemieproductie.