Dat is volgens de VRT gezegd op de ondernemingsraad.

Het zou gaan om:

Hypermarkten: Brugge Sint-Kruis, Westerlo, Genk en Haine-Saint-Pierre Supermarkten: Gent Groene Valley, Maaseik en Kortrijk-Walle

Nog 2 andere met sluiting bedreigde hypermarkten zouden kunnen openblijven in beheer van de groep Mestdagh.

Carrefour maakte eind februari bekend dat ze 21 vestigingen wilde sluiten en dat er 1.672 medewerkers moesten afvloeien.

Acties in het paasweekend

Het personeel van Carrefour zal in het paasweekend overgaan tot stakingsacties. Dat bevestigen de drie vakbonden donderdagmiddag na afloop van de ondernemingsraad.

"Het is onvermijdelijk dat er nieuwe stakingsacties komen, nu duidelijk is geworden dat Carrefour voor twaalf winkels geen enkele toekomst meer ziet", is te horen bij de vakbonden.

Die twaalf zijn de hypermarkten in Eupen, Jumet, Kuurne, Middelkerke, Mechelen Noord, Sint-Pieters-Leeuw, Ronse en Zwijnaarde en de supermarkten Antwerpen Gitschotellei, Antwerpen Linkeroever, Genk Centrum en Maasmechelen. Voor twee hypermarkten, Casteau en Moeskroen, wordt bekeken of ze kunnen afslanken tot supermarkt.

"In de meeste bedreigde vestigingen zijn nu al personeelsvergaderingen aan de gang", zegt Chris Van Drogenbroeck van LBC donderdagmiddag. Alle vakbonden zullen de stakingsacties van de lokale bonden in het Paasweekend steunen.

Tot een nationale actie willen ze voorlopig niet overgaan. "Daarmee wachten we tot topman Gérard Lavinay het achterste van zijn tong laat zien", aldus Van Drogenbroeck. De vakbonden kwamen enkele weken geleden al overeen om hun krachtigste wapens te sparen voor de onderhandelingsfase.

Dat is volgens de VRT gezegd op de ondernemingsraad.Het zou gaan om:Hypermarkten: Brugge Sint-Kruis, Westerlo, Genk en Haine-Saint-Pierre Supermarkten: Gent Groene Valley, Maaseik en Kortrijk-Walle Nog 2 andere met sluiting bedreigde hypermarkten zouden kunnen openblijven in beheer van de groep Mestdagh.Carrefour maakte eind februari bekend dat ze 21 vestigingen wilde sluiten en dat er 1.672 medewerkers moesten afvloeien.Acties in het paasweekendHet personeel van Carrefour zal in het paasweekend overgaan tot stakingsacties. Dat bevestigen de drie vakbonden donderdagmiddag na afloop van de ondernemingsraad. "Het is onvermijdelijk dat er nieuwe stakingsacties komen, nu duidelijk is geworden dat Carrefour voor twaalf winkels geen enkele toekomst meer ziet", is te horen bij de vakbonden. Die twaalf zijn de hypermarkten in Eupen, Jumet, Kuurne, Middelkerke, Mechelen Noord, Sint-Pieters-Leeuw, Ronse en Zwijnaarde en de supermarkten Antwerpen Gitschotellei, Antwerpen Linkeroever, Genk Centrum en Maasmechelen. Voor twee hypermarkten, Casteau en Moeskroen, wordt bekeken of ze kunnen afslanken tot supermarkt. "In de meeste bedreigde vestigingen zijn nu al personeelsvergaderingen aan de gang", zegt Chris Van Drogenbroeck van LBC donderdagmiddag. Alle vakbonden zullen de stakingsacties van de lokale bonden in het Paasweekend steunen. Tot een nationale actie willen ze voorlopig niet overgaan. "Daarmee wachten we tot topman Gérard Lavinay het achterste van zijn tong laat zien", aldus Van Drogenbroeck. De vakbonden kwamen enkele weken geleden al overeen om hun krachtigste wapens te sparen voor de onderhandelingsfase.