De Pension Ambassador Award beloont én erkent die ondernemers die zich inzetten om een duurzame toekomst voor hun medewerkers te creëren door een personeelspolitiek op lange termijn te voeren en die hierbij een doordachte pensioenfilosofie gebruiken.

Uit 261 deelnemende bedrijven scoorden 3M en METALogic hierin het beste. Het is de eerste keer dat Delta Lloyd Life en Trends/Tendances in samenwerking met HR Builders deze Pension Ambassador Award uitreiken. "Als pensioenverzekeraar willen wij een facilitator zijn voor positieve pensioeninitiatieven," verduidelijkt Laurent Winnock, woordvoerder van Delta Lloyd Life.

"Wij geloven er sterk in dat de pensioenen niet het 'zwarte beest' van de Belgen hoeven te zijn, maar net een kans tot een verbetering van je leven. Als er maar voldoende wordt voorbereid. Door het in het leven roepen van de Pension Ambassador Award hopen we ook de bedrijfswereld te stimuleren om over de vergrijzing en de pensioenen na te denken."

De jury bestond uit juryvoorzitter Professor Jos Berghman (Professor Sociaal Beleid - CeSO en Leerstoelhouder Pensioenbeleid aan de K.U.Leuven), Caroline Ven (Directeur beleidscel Eerste Minister Yves Leterme), Laurence Vanhée (Personeel & Organisatie Directeur FOD Sociale Zekerheid & Team HR 2008) en Ivan Van de Cloot (Hoofdeconoom Itinera Institute).

Juryvoorzitter Professor Jos Berghman: "We waren op zoek naar pioniers, voortrekkers, bedrijven die al het één en ander kunnen voorleggen op vlak van concrete maatregelen om de vergrijzing op te vangen in hun HR-beleid. De laureaten zijn zich er duidelijk van bewust dat de oudere werknemers een echte meerwaarde betekenen voor het bedrijf," zegt Professor Berghman. "Zij dragen onder andere hun kennis over op jongere werknemers en delen hun rijke ervaring. Dat is van onschatbare waarde voor elke onderneming."

De Pension Ambassador Award beloont én erkent die ondernemers die zich inzetten om een duurzame toekomst voor hun medewerkers te creëren door een personeelspolitiek op lange termijn te voeren en die hierbij een doordachte pensioenfilosofie gebruiken. Uit 261 deelnemende bedrijven scoorden 3M en METALogic hierin het beste. Het is de eerste keer dat Delta Lloyd Life en Trends/Tendances in samenwerking met HR Builders deze Pension Ambassador Award uitreiken. "Als pensioenverzekeraar willen wij een facilitator zijn voor positieve pensioeninitiatieven," verduidelijkt Laurent Winnock, woordvoerder van Delta Lloyd Life."Wij geloven er sterk in dat de pensioenen niet het 'zwarte beest' van de Belgen hoeven te zijn, maar net een kans tot een verbetering van je leven. Als er maar voldoende wordt voorbereid. Door het in het leven roepen van de Pension Ambassador Award hopen we ook de bedrijfswereld te stimuleren om over de vergrijzing en de pensioenen na te denken." De jury bestond uit juryvoorzitter Professor Jos Berghman (Professor Sociaal Beleid - CeSO en Leerstoelhouder Pensioenbeleid aan de K.U.Leuven), Caroline Ven (Directeur beleidscel Eerste Minister Yves Leterme), Laurence Vanhée (Personeel & Organisatie Directeur FOD Sociale Zekerheid & Team HR 2008) en Ivan Van de Cloot (Hoofdeconoom Itinera Institute).Juryvoorzitter Professor Jos Berghman: "We waren op zoek naar pioniers, voortrekkers, bedrijven die al het één en ander kunnen voorleggen op vlak van concrete maatregelen om de vergrijzing op te vangen in hun HR-beleid. De laureaten zijn zich er duidelijk van bewust dat de oudere werknemers een echte meerwaarde betekenen voor het bedrijf," zegt Professor Berghman. "Zij dragen onder andere hun kennis over op jongere werknemers en delen hun rijke ervaring. Dat is van onschatbare waarde voor elke onderneming."