Minister Kris Peeters heeft het exacte cijfer in de vooravond bevestigd gekregen door Volkswagen en VW-importeur D'Ieteren Auto. De zaak wordt nu juridisch verder onderzocht, aldus Peeters.

Uit de cijfers van D'Ieteren blijkt dat 197.328 voertuigen van de merken Volkswagen en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen met de EA189-dieselmotor (EU 5) en de niet-conforme software zijn uitgerust. Verder gaat het om 121.712 voertuigen van Audi, 23.539 van SEAT en 51.069 van het merk Skoda. Volgens D'Ieteren heeft de Volkswagen-groep nog niet meegedeeld welke technische procedure moet worden gevolgd om deze wagens weer conform te maken.

Kosten voor Volkswagen

Volkswagen herinnert eraan dat het alle kosten die voortvloeien uit de nodige maatregelen voor de betrokken voertuigen op zich neemt en garandeert "dat er geen enkele impact is op de technische veiligheid of de betrouwbaarheid van de betrokken voertuigen". De betrokken Belgische klanten zullen door D'Ieteren Auto volgens een mededeling "zo snel mogelijk" per post op de hoogte worden gebracht. Wie dat wenst, kan vanaf eind deze week automatisch controleren of zijn/haar voertuig betrokken is, via de website www.customercare.dieteren.be. Zodra de Volkswagen-groep de te volgen technische procedure bekendmaakt, zal D'Ieteren Auto, nog altijd volgens een mededeling, zijn klanten uitnodigen bij de officiële concessiehouders van het betreffende merk om de vereiste interventies uit te voeren.

(Belga/RR)

Minister Kris Peeters heeft het exacte cijfer in de vooravond bevestigd gekregen door Volkswagen en VW-importeur D'Ieteren Auto. De zaak wordt nu juridisch verder onderzocht, aldus Peeters. Uit de cijfers van D'Ieteren blijkt dat 197.328 voertuigen van de merken Volkswagen en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen met de EA189-dieselmotor (EU 5) en de niet-conforme software zijn uitgerust. Verder gaat het om 121.712 voertuigen van Audi, 23.539 van SEAT en 51.069 van het merk Skoda. Volgens D'Ieteren heeft de Volkswagen-groep nog niet meegedeeld welke technische procedure moet worden gevolgd om deze wagens weer conform te maken. Volkswagen herinnert eraan dat het alle kosten die voortvloeien uit de nodige maatregelen voor de betrokken voertuigen op zich neemt en garandeert "dat er geen enkele impact is op de technische veiligheid of de betrouwbaarheid van de betrokken voertuigen". De betrokken Belgische klanten zullen door D'Ieteren Auto volgens een mededeling "zo snel mogelijk" per post op de hoogte worden gebracht. Wie dat wenst, kan vanaf eind deze week automatisch controleren of zijn/haar voertuig betrokken is, via de website www.customercare.dieteren.be. Zodra de Volkswagen-groep de te volgen technische procedure bekendmaakt, zal D'Ieteren Auto, nog altijd volgens een mededeling, zijn klanten uitnodigen bij de officiële concessiehouders van het betreffende merk om de vereiste interventies uit te voeren.(Belga/RR)