De beslissing is er gekomen door 'de huidige marktsituatie, de groeiende internationale concurrentie, de hoge productiekost en de aanhoudende druk op de verkoopprijs'. Door verschillende investeringen blijft het aantal jobs binnen de groep in België wel behouden.

"We gaan nu aan tafel met de sociale partners, en hopen de operatie tegen midden 2015 afgerond te hebben", aldus woordvoerder Steven Ryon, die beklemtoont dat er geen gedwongen ontslagen vallen.

Ryon wijst erop dat de meubelstoffen een heel kleine activiteit binnen een moeilijke sector omvat. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat ook meubelfabrikanten wegtrekken, waardoor het bedrijf zich begon af te vragen hoe het zich op de toekomst moest voorbereiden.

"Daarom hebben we beslist een deel van de productie te delokaliseren. We geloven in het plan dat we de sociale partners hebben voorgelegd," aldus de woordvoerder.

Vorig jaar nam de meubelstoffendivisie van B.I.G. al de collecties van Tissat Interior Fabrics en Ragolle Fabrics over om het productassortiment verder te diversifiëren. Die overname kadert binnen het 'forse investeringsplan' van Beaulieu. Begin dit jaar raakte bekend dat de textielgroep de komende drie jaar 300 miljoen gaat investeren.

De groep wil de leidende internationale vloerbedekkingsspecialist worden. In eigen land investeerde de groep al in nieuwe weefgetouwen voor de divisie technisch textiel, eveneens in Kruishoutem.

En in Wielsbeke wordt een nieuwe productielijn operationeel voor 'Luxury Vinyl Tiles'. Door die investeringen blijft het totale aantal jobs binnen de groep in België behouden. "De betrokken werknemers van de meubelstoffendivisie zullen dan ook, via gerichte begeleidingsmaatregelen, ingezet kunnen worden binnen andere vestigingen van de groep", klinkt het.
.
Beaulieu International Group was in 2013 goed voor een omzet van 1,5 miljard euro, telt 26 vestigingen en negen verkoopkantoren, verspreid over 13 landen. Het bedrijf stelt 3.500 mensen tewerk. Naast vloerbekleding is de groep ook actief in grondstoffen en halffabrikaten. (Belga/BO)

De beslissing is er gekomen door 'de huidige marktsituatie, de groeiende internationale concurrentie, de hoge productiekost en de aanhoudende druk op de verkoopprijs'. Door verschillende investeringen blijft het aantal jobs binnen de groep in België wel behouden. "We gaan nu aan tafel met de sociale partners, en hopen de operatie tegen midden 2015 afgerond te hebben", aldus woordvoerder Steven Ryon, die beklemtoont dat er geen gedwongen ontslagen vallen.Ryon wijst erop dat de meubelstoffen een heel kleine activiteit binnen een moeilijke sector omvat. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat ook meubelfabrikanten wegtrekken, waardoor het bedrijf zich begon af te vragen hoe het zich op de toekomst moest voorbereiden. "Daarom hebben we beslist een deel van de productie te delokaliseren. We geloven in het plan dat we de sociale partners hebben voorgelegd," aldus de woordvoerder.Vorig jaar nam de meubelstoffendivisie van B.I.G. al de collecties van Tissat Interior Fabrics en Ragolle Fabrics over om het productassortiment verder te diversifiëren. Die overname kadert binnen het 'forse investeringsplan' van Beaulieu. Begin dit jaar raakte bekend dat de textielgroep de komende drie jaar 300 miljoen gaat investeren. De groep wil de leidende internationale vloerbedekkingsspecialist worden. In eigen land investeerde de groep al in nieuwe weefgetouwen voor de divisie technisch textiel, eveneens in Kruishoutem. En in Wielsbeke wordt een nieuwe productielijn operationeel voor 'Luxury Vinyl Tiles'. Door die investeringen blijft het totale aantal jobs binnen de groep in België behouden. "De betrokken werknemers van de meubelstoffendivisie zullen dan ook, via gerichte begeleidingsmaatregelen, ingezet kunnen worden binnen andere vestigingen van de groep", klinkt het. . Beaulieu International Group was in 2013 goed voor een omzet van 1,5 miljard euro, telt 26 vestigingen en negen verkoopkantoren, verspreid over 13 landen. Het bedrijf stelt 3.500 mensen tewerk. Naast vloerbekleding is de groep ook actief in grondstoffen en halffabrikaten. (Belga/BO)