Bij de onlangs failliet verklaarde televisiedienstengroep Alfacam worden 30 van de 96 werknemers ontslagen. Dat hebben de curatoren bekendgemaakt.

Het personeel kreeg intussen het loon van april uitbetaald. Er vallen een dertigtal ontslagen, waarvan een 16-tal bij Alfacam en 14 bij Euro1080.

"In overleg met de diensthoofden hebben we geselecteerd welke mensen we nog kunnen houden. De ontslagen gebeurden in een goede sfeer, " zei Eddy Van Camp, een van de drie aangestelde curatoren.

Er zou ook sprake zijn van een veertigtal kandidaten die de televisiedienstengroep - of delen ervan - willen overnemen, waaronder voormalige kandidaten.

Intussen zetten de drie curatoren de activiteiten voort om kandidaat-kopers een orderportefeuille aan te bieden. Tegen 20 mei moeten alle kandidaat-overnemers een bod doen. In de eerste helft van juni hopen de curatoren de totale verkoop afgerond te hebben. Het mandaat van de rechtbank aan de curatoren loopt tot 15 juni.

Het bedrijf krijgt het wel moeilijk om bepaalde betalingen uit het buitenland te ontvangen, onder meer omdat er geen clausules werden voorzien voor voorschotten. "Van Saudi-Arabië bijvoorbeeld, verwachten we nog 3.050.000 euro, alsook 280.000 euro van de Turkse overheid," aldus curator Van Camp. Volgens de curator Vlaams minister-president Kris Peeters bij de 'diplomatieke gesprekken' betrokken.

Halweg april werd Alfacam door de rechtbank van koophandel failliet verklaard, nadat de banken de televisiedienstengroep geen gel meer wilden lenen. Alfacam verzorgde onder meer uitzendingen van grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen en de wereldbeker voetbal. (Belga/BO)

Bij de onlangs failliet verklaarde televisiedienstengroep Alfacam worden 30 van de 96 werknemers ontslagen. Dat hebben de curatoren bekendgemaakt.Het personeel kreeg intussen het loon van april uitbetaald. Er vallen een dertigtal ontslagen, waarvan een 16-tal bij Alfacam en 14 bij Euro1080. "In overleg met de diensthoofden hebben we geselecteerd welke mensen we nog kunnen houden. De ontslagen gebeurden in een goede sfeer, " zei Eddy Van Camp, een van de drie aangestelde curatoren. Er zou ook sprake zijn van een veertigtal kandidaten die de televisiedienstengroep - of delen ervan - willen overnemen, waaronder voormalige kandidaten. Intussen zetten de drie curatoren de activiteiten voort om kandidaat-kopers een orderportefeuille aan te bieden. Tegen 20 mei moeten alle kandidaat-overnemers een bod doen. In de eerste helft van juni hopen de curatoren de totale verkoop afgerond te hebben. Het mandaat van de rechtbank aan de curatoren loopt tot 15 juni. Het bedrijf krijgt het wel moeilijk om bepaalde betalingen uit het buitenland te ontvangen, onder meer omdat er geen clausules werden voorzien voor voorschotten. "Van Saudi-Arabië bijvoorbeeld, verwachten we nog 3.050.000 euro, alsook 280.000 euro van de Turkse overheid," aldus curator Van Camp. Volgens de curator Vlaams minister-president Kris Peeters bij de 'diplomatieke gesprekken' betrokken. Halweg april werd Alfacam door de rechtbank van koophandel failliet verklaard, nadat de banken de televisiedienstengroep geen gel meer wilden lenen. Alfacam verzorgde onder meer uitzendingen van grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen en de wereldbeker voetbal. (Belga/BO)