De grootste groei noteerde Ikea in Rusland en China. Ook in Noord-Amerika gaan de zaken goed. De Zuid-Europese activiteiten blijven onder druk staan door de slechte economische omstandigheden daar. Ikea maakt zich sterk dat het in 'bijna alle markten' marktaandeel kon winnen.

Ikea wil de omzetgroei de komende jaren fors opvoeren, vooral via een sterkere aanwezigheid in de groeilanden. In 2020 moeten de jaarlijkse inkomsten gestegen zijn tot ongeveer 50 miljard euro.

De Zweedse meubelwinkelketen telt ook zes vestigingen in België. Vorige week werd bekendgemaakt dat Ikea in België een omzet boekte van 707 miljoen euro, wat 4,4 procent meer is dan in 2012.

Ikea, dat bekend is om zijn betaalbare meubelen die klanten zelf thuis in elkaar moeten schroeven, heeft wereldwijd ruim 300 vestigingen die afgelopen jaar in totaal 690 miljoen bezoekers over de vloer kregen. Ikea telt 139.000 werknemers. (Belga/BO)

De grootste groei noteerde Ikea in Rusland en China. Ook in Noord-Amerika gaan de zaken goed. De Zuid-Europese activiteiten blijven onder druk staan door de slechte economische omstandigheden daar. Ikea maakt zich sterk dat het in 'bijna alle markten' marktaandeel kon winnen. Ikea wil de omzetgroei de komende jaren fors opvoeren, vooral via een sterkere aanwezigheid in de groeilanden. In 2020 moeten de jaarlijkse inkomsten gestegen zijn tot ongeveer 50 miljard euro. De Zweedse meubelwinkelketen telt ook zes vestigingen in België. Vorige week werd bekendgemaakt dat Ikea in België een omzet boekte van 707 miljoen euro, wat 4,4 procent meer is dan in 2012. Ikea, dat bekend is om zijn betaalbare meubelen die klanten zelf thuis in elkaar moeten schroeven, heeft wereldwijd ruim 300 vestigingen die afgelopen jaar in totaal 690 miljoen bezoekers over de vloer kregen. Ikea telt 139.000 werknemers. (Belga/BO)