Een mogelijke combinatie van de drie zou een marktleider in fruit en groenten creëren met een gezamenlijke omzet van ruim 3,7 miljard euro. Dat hebben de drie bedrijven woensdag bekendgemaakt.

Ondernemer Hein Deprez is referentie-aandeelhouder van de drie bedrijven. Het beursgenoteerde Greenyard Foods is actief in de markt van diepvriesgroenten en conserven, terwijl Univeg actief is in verse groenten en fruit. Peatinvest is actief in de tuinbouwsector, als leverancier van substraten voor de teelt van fruit en groenten.

Univeg liet in februari al weten dat het plannen had om samen met Greenyard Foods naar de beurs te gaan. De groente- en fruitgroep levert naar eigen zeggen tienduizend pallets met vers fruit en groenten aan "19 van de 20 grootste" grootwarenhuizenketens in Europa. Hein Deprez is controlerende eigenaar van Univeg en Greenyard. (Belga/NS)

Een mogelijke combinatie van de drie zou een marktleider in fruit en groenten creëren met een gezamenlijke omzet van ruim 3,7 miljard euro. Dat hebben de drie bedrijven woensdag bekendgemaakt. Ondernemer Hein Deprez is referentie-aandeelhouder van de drie bedrijven. Het beursgenoteerde Greenyard Foods is actief in de markt van diepvriesgroenten en conserven, terwijl Univeg actief is in verse groenten en fruit. Peatinvest is actief in de tuinbouwsector, als leverancier van substraten voor de teelt van fruit en groenten. Univeg liet in februari al weten dat het plannen had om samen met Greenyard Foods naar de beurs te gaan. De groente- en fruitgroep levert naar eigen zeggen tienduizend pallets met vers fruit en groenten aan "19 van de 20 grootste" grootwarenhuizenketens in Europa. Hein Deprez is controlerende eigenaar van Univeg en Greenyard. (Belga/NS)