De sluiting is het gevolg van de herstructurering bij Carrefour, want de warenhuisketen was de enige klant. Vanuit Logistics Ternat wordt de droge voeding geleverd aan de 57 hypermarkten.

Bij Logistics Ternat zag men omwille van de verouderde infrastructuur de bui al een tijd hangen. Om Carrefour onder druk te zetten werden de afgelopen tien dagen leveringen aan bepaalde hypermarkten geblokkeerd. Ook de 42 chauffeurs van Supertransport die de goederen naar de hypermarkten vervoerden, staakten vorige week twee dagen. Zij kregen van hun directie de verzekering dat ze elders aan de slag zullen kunnen.

Ook in de distributiecentra van Kuehne + Nagel in Nijvel en Kontich zijn er woensdag bijzondere ondernemingsraden. Ook hier vrezen de werknemers dat ze de gevolgen zullen dragen van de herstructurering die Carrefour dinsdag aankondigde.

Werknemers leggen het werk neer

Nadat de directie van Kuehne + Nagel woensdagmorgen tijdens een bijzondere ondernemingsraad bij Logistics Ternat een intentie tot sluiting had bekendgemaakt, hebben de 270 werknemers spontaan het werk neergelegd. De vakbonden vegen het plan naar eigen zeggen "volledig van tafel" en weigeren de in wet-Renault voorziene overlegprocedure over de sluiting op te starten.

"Het plan gaat voor ons niet door omdat Kuehne + Nagel geen enkel geschreven document kan voorleggen dat Carrefour in de toekomst met haar verder gaat. Als wij dit plan aanvaarden, kan het distributiecentrum in Kontich blijkbaar overleven. Wij zijn het totaal oneens met dit plan. Voor ons moet Logistics Ternat openblijven", aldus vakbondsman Jurgen Geeroms (LBC).

Logistics Nivelles blijft waarschijnlijk open

Op de site van Logistics Nivelles op het industrieterrein van Nijvel worden woensdag de hele dag algemene vergaderingen georganiseerd. Logistics Nivelles is een van de distributiecentra die instaan voor de bevoorrading van de Carrefour-winkels. Logistics Nivelles kent niet dezelfde bezorgdheid als Logistics Ternat, waarvan de sluiting bevestigd werd. De Waals-Brabantse site zou bovendien een vijftigtal werknemers extra kunnen aantrekken door de sluiting van Ternat.

De sluiting is het gevolg van de herstructurering bij Carrefour, want de warenhuisketen was de enige klant. Vanuit Logistics Ternat wordt de droge voeding geleverd aan de 57 hypermarkten. Bij Logistics Ternat zag men omwille van de verouderde infrastructuur de bui al een tijd hangen. Om Carrefour onder druk te zetten werden de afgelopen tien dagen leveringen aan bepaalde hypermarkten geblokkeerd. Ook de 42 chauffeurs van Supertransport die de goederen naar de hypermarkten vervoerden, staakten vorige week twee dagen. Zij kregen van hun directie de verzekering dat ze elders aan de slag zullen kunnen. Ook in de distributiecentra van Kuehne + Nagel in Nijvel en Kontich zijn er woensdag bijzondere ondernemingsraden. Ook hier vrezen de werknemers dat ze de gevolgen zullen dragen van de herstructurering die Carrefour dinsdag aankondigde. Werknemers leggen het werk neerNadat de directie van Kuehne + Nagel woensdagmorgen tijdens een bijzondere ondernemingsraad bij Logistics Ternat een intentie tot sluiting had bekendgemaakt, hebben de 270 werknemers spontaan het werk neergelegd. De vakbonden vegen het plan naar eigen zeggen "volledig van tafel" en weigeren de in wet-Renault voorziene overlegprocedure over de sluiting op te starten."Het plan gaat voor ons niet door omdat Kuehne + Nagel geen enkel geschreven document kan voorleggen dat Carrefour in de toekomst met haar verder gaat. Als wij dit plan aanvaarden, kan het distributiecentrum in Kontich blijkbaar overleven. Wij zijn het totaal oneens met dit plan. Voor ons moet Logistics Ternat openblijven", aldus vakbondsman Jurgen Geeroms (LBC). Logistics Nivelles blijft waarschijnlijk openOp de site van Logistics Nivelles op het industrieterrein van Nijvel worden woensdag de hele dag algemene vergaderingen georganiseerd. Logistics Nivelles is een van de distributiecentra die instaan voor de bevoorrading van de Carrefour-winkels. Logistics Nivelles kent niet dezelfde bezorgdheid als Logistics Ternat, waarvan de sluiting bevestigd werd. De Waals-Brabantse site zou bovendien een vijftigtal werknemers extra kunnen aantrekken door de sluiting van Ternat.