De bedrijven werden niet meer beleverd door het sinds begin december bankroete moederbedrijf in Nederland, dat onder curatele staat.

Maandag werden de boeken in ons land neergelegd. Bij de achterliggende nv's werkten in totaal zo'n 200 bedienden, die allicht hun baan zullen verliezen.

Begin december werd de modeketen en kledinggroothandel Mexx in Nederland al failliet verklaard, na zelf de boeken te hebben neergelegd door teruglopende verkoopcijfers en hevige concurrentie op de Europese retailmarkt.

Het moederbedrijf zorgde ook voor de toelevering aan winkels in het buitenland, wat ook de toekomst voor de Belgische Mexx-vestigingen hypothekeerde. Net voor kerstmis werd ook de Duitse tak failliet verklaard.

"Net voor het faillissement zijn een aantal winkels nog ruimschoots beleverd. Sindsdien waren er gesprekken met de curator in Nederland om de toelevering te laten voortgaan, maar dat is niet gebeurd", zegt BBTK-secretaris Benny Willems.

De bestuurders van nv Mexx en nv Retrain hebben maandag zelf de boeken neergelegd, waarna de rechtbank de bedrijven dinsdag effectief failliet verklaarde. Bij de vennootschappen was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Volgens persmagistraat Frank Vennekens liepen er gesprekken rond een overname, maar sprongen die af. Mexx had volgens hem ook in België aanzienlijke schulden, zoals voor meer dan 1 miljoen euro aan sociale lasten.

De failliete bedrijven zijn nu onder curatele geplaatste bij Paul Van Sant en Valère Vereecke.

Mexx telt in België een tiental aparte winkels en een vijftiental shops-in-shops bij grootwarenhuis Inno. Volgens de persmagistraat werkten voor de twee nv's in totaal zo'n 200 bedienden. (Belga/BO)

De bedrijven werden niet meer beleverd door het sinds begin december bankroete moederbedrijf in Nederland, dat onder curatele staat. Maandag werden de boeken in ons land neergelegd. Bij de achterliggende nv's werkten in totaal zo'n 200 bedienden, die allicht hun baan zullen verliezen. Begin december werd de modeketen en kledinggroothandel Mexx in Nederland al failliet verklaard, na zelf de boeken te hebben neergelegd door teruglopende verkoopcijfers en hevige concurrentie op de Europese retailmarkt. Het moederbedrijf zorgde ook voor de toelevering aan winkels in het buitenland, wat ook de toekomst voor de Belgische Mexx-vestigingen hypothekeerde. Net voor kerstmis werd ook de Duitse tak failliet verklaard. "Net voor het faillissement zijn een aantal winkels nog ruimschoots beleverd. Sindsdien waren er gesprekken met de curator in Nederland om de toelevering te laten voortgaan, maar dat is niet gebeurd", zegt BBTK-secretaris Benny Willems. De bestuurders van nv Mexx en nv Retrain hebben maandag zelf de boeken neergelegd, waarna de rechtbank de bedrijven dinsdag effectief failliet verklaarde. Bij de vennootschappen was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar. Volgens persmagistraat Frank Vennekens liepen er gesprekken rond een overname, maar sprongen die af. Mexx had volgens hem ook in België aanzienlijke schulden, zoals voor meer dan 1 miljoen euro aan sociale lasten. De failliete bedrijven zijn nu onder curatele geplaatste bij Paul Van Sant en Valère Vereecke. Mexx telt in België een tiental aparte winkels en een vijftiental shops-in-shops bij grootwarenhuis Inno. Volgens de persmagistraat werkten voor de twee nv's in totaal zo'n 200 bedienden. (Belga/BO)