Veertien procent kiest om thuis te blijven, maar werkt van daaruit. Hoewel 19 procent van de Belgische werknemers toch gaat werken uit schrik om hun job te verliezen in crisistijden, maken Belgen zich minder zorgen over de effecten van de crisis op hun job dan de gemiddelde Europeaan: onder hen gaat 28 procent ziek uit werken uit schrik voor jobverlies.

Uit de studie, waarbij Monster wereldwijd 33.684 respondenten, onder wie 845 Belgen, ondervroeg, bleek nog dat 38 procent van de Belgische werknemers het naar eigen zeggen te druk heeft om een dag te kunnen missen.

Hongaarse werknemers (52 procent) vrezen volgens de wereldwijde enquête het meest voor jobverlies door de crisis, terwijl Finnen (tien procent) zich in verhouding nauwelijks zorgen maken en met een gerust gemoed thuis uitzieken (52 procent).

"De keuze om al dan niet naar het werk te komen wanneer men ziek is, is voor velen een emotionele kwestie", zegt Bernard Hensmans van Monster. "De werklast is soms zodanig hoog dat men het zich niet kan veroorloven een dag te missen. Ook de angst om hun job kwijt te raken in onrustige crisistijden zorgt ervoor dat werknemers ziek naar het werk gaan."

Veertien procent kiest om thuis te blijven, maar werkt van daaruit. Hoewel 19 procent van de Belgische werknemers toch gaat werken uit schrik om hun job te verliezen in crisistijden, maken Belgen zich minder zorgen over de effecten van de crisis op hun job dan de gemiddelde Europeaan: onder hen gaat 28 procent ziek uit werken uit schrik voor jobverlies. Uit de studie, waarbij Monster wereldwijd 33.684 respondenten, onder wie 845 Belgen, ondervroeg, bleek nog dat 38 procent van de Belgische werknemers het naar eigen zeggen te druk heeft om een dag te kunnen missen. Hongaarse werknemers (52 procent) vrezen volgens de wereldwijde enquête het meest voor jobverlies door de crisis, terwijl Finnen (tien procent) zich in verhouding nauwelijks zorgen maken en met een gerust gemoed thuis uitzieken (52 procent). "De keuze om al dan niet naar het werk te komen wanneer men ziek is, is voor velen een emotionele kwestie", zegt Bernard Hensmans van Monster. "De werklast is soms zodanig hoog dat men het zich niet kan veroorloven een dag te missen. Ook de angst om hun job kwijt te raken in onrustige crisistijden zorgt ervoor dat werknemers ziek naar het werk gaan."