De Nederlandse Telegraaf Media Groep (TMG) sluit zijn drukkerij in Alkmaar en verlaagt de capaciteit van zijn drukkerij in Amsterdam. Het totale aantal drukpersen wordt teruggebracht van tien naar vier. Daardoor worden 168 van de in totaal circa 250 medewerkers boventallig, maakte het mediabedrijf bekend.

"Noodzakelijke beslissing"

Topman Geert-Jan van der Snoek van TMG sprak van "een noodzakelijke en ingrijpende beslissing". Aanhoudende oplagedalingen en al bestaande overcapaciteit maken een sanering onvermijdelijk.

Het bedrijf gaf eind 2014 al aan dat drukken niet langer behoort tot de kernactiviteiten. Een deel van het drukwerkvolume zal worden uitbesteed aan externe partijen. Hoeveel kosten het bedrijf met de ingreep denkt te besparen, werd niet bekendgemaakt.

De boventallige medewerkers vallen onder het sociaal plan van TMG. Het bedrijf bereikte eerder deze week overeenstemming met de bonden over verlenging daarvan tot 1 december 2015. Uitgangspunt daarbij is om mensen zoveel mogelijk aan nieuw werk te helpen. TMG wil de reorganisatie voor het einde van het jaar hebben afgerond.

TMG geeft onder meer de kranten De Telegraaf en Metro uit en het weekblad Privé. (Belga/NS)

De Nederlandse Telegraaf Media Groep (TMG) sluit zijn drukkerij in Alkmaar en verlaagt de capaciteit van zijn drukkerij in Amsterdam. Het totale aantal drukpersen wordt teruggebracht van tien naar vier. Daardoor worden 168 van de in totaal circa 250 medewerkers boventallig, maakte het mediabedrijf bekend.Topman Geert-Jan van der Snoek van TMG sprak van "een noodzakelijke en ingrijpende beslissing". Aanhoudende oplagedalingen en al bestaande overcapaciteit maken een sanering onvermijdelijk.Het bedrijf gaf eind 2014 al aan dat drukken niet langer behoort tot de kernactiviteiten. Een deel van het drukwerkvolume zal worden uitbesteed aan externe partijen. Hoeveel kosten het bedrijf met de ingreep denkt te besparen, werd niet bekendgemaakt. De boventallige medewerkers vallen onder het sociaal plan van TMG. Het bedrijf bereikte eerder deze week overeenstemming met de bonden over verlenging daarvan tot 1 december 2015. Uitgangspunt daarbij is om mensen zoveel mogelijk aan nieuw werk te helpen. TMG wil de reorganisatie voor het einde van het jaar hebben afgerond. TMG geeft onder meer de kranten De Telegraaf en Metro uit en het weekblad Privé. (Belga/NS)