In april 2012 verkocht Philips zijn Europese tv-business aan een joint venture met het Taiwanese TPV Technology, TP Vision. Daarmee veranderde ook het innovatiecentrum Philips Brugge van eigenaar.

De joint venture kondigt nu aan dat ze tegen eind 2013 de vestigingen in Brugge en Eindhoven wil samenbrengen in een nieuwe vestiging op de universiteitscampus in Gent. De softwareontwikkeling wordt samengebracht in Bangalore in India.

Alles samen wil TP Vision in Brugge 70 van de 322 vaste medewerkers afdanken en de contracten van 75 van de 98 interimkrachten niet verlengen, verklaarde LBC-NVK-vakbondsman Eric Somers aan Belga.

Volgens Somers wil TP Vision bij de ontslagen de wet-Renault omzeilen. "Ze maken gebruik van een kronkel in de wet, waarbij de ontslagen in kleine aantallen zullen gebeuren en de betekening niet plaatsvindt in de eerste zestig dagen na de aankondiging," zei Somers aan Belga. De vakbonden riepen het personeel bijeen voor een informatievergadering.

Bij TP Vision argumenteert woordvoerster Eva Heller dat de wet-Renault niet toepasselijk is op de situatie. "Deze functies worden niet in één keer overtollig, maar over een gespreide periode van 12 tot 16 maanden. Deze mensen blijven verder werken aan de projecten waar ze nu mee bezig zijn", vertelt ze aan Trends.

TP Vision wil voor het goedkopere tv-gamma nauwer gaan samenwerken met TPV Technology, dat voor 70 procent aandeelhouder is. TPV Technology is een van de grootste producenten van monitoren in de wereld.

Nog volgens TP Vision aan Belga is het Technologiepark van Gent als nieuwe vestigingsplaats gekozen omwille van "de nauwe samenwerking tussen bedrijven en de verschillende kennisinstellingen zoals de Universiteit Gent en het IBBT". In Gent wil TP Vision verder werken aan productdesign en internetfuncties op televisie.

Philips heeft nog 30 procent in TP Vision. (Belga/B.L.)

In april 2012 verkocht Philips zijn Europese tv-business aan een joint venture met het Taiwanese TPV Technology, TP Vision. Daarmee veranderde ook het innovatiecentrum Philips Brugge van eigenaar. De joint venture kondigt nu aan dat ze tegen eind 2013 de vestigingen in Brugge en Eindhoven wil samenbrengen in een nieuwe vestiging op de universiteitscampus in Gent. De softwareontwikkeling wordt samengebracht in Bangalore in India. Alles samen wil TP Vision in Brugge 70 van de 322 vaste medewerkers afdanken en de contracten van 75 van de 98 interimkrachten niet verlengen, verklaarde LBC-NVK-vakbondsman Eric Somers aan Belga. Volgens Somers wil TP Vision bij de ontslagen de wet-Renault omzeilen. "Ze maken gebruik van een kronkel in de wet, waarbij de ontslagen in kleine aantallen zullen gebeuren en de betekening niet plaatsvindt in de eerste zestig dagen na de aankondiging," zei Somers aan Belga. De vakbonden riepen het personeel bijeen voor een informatievergadering. Bij TP Vision argumenteert woordvoerster Eva Heller dat de wet-Renault niet toepasselijk is op de situatie. "Deze functies worden niet in één keer overtollig, maar over een gespreide periode van 12 tot 16 maanden. Deze mensen blijven verder werken aan de projecten waar ze nu mee bezig zijn", vertelt ze aan Trends. TP Vision wil voor het goedkopere tv-gamma nauwer gaan samenwerken met TPV Technology, dat voor 70 procent aandeelhouder is. TPV Technology is een van de grootste producenten van monitoren in de wereld. Nog volgens TP Vision aan Belga is het Technologiepark van Gent als nieuwe vestigingsplaats gekozen omwille van "de nauwe samenwerking tussen bedrijven en de verschillende kennisinstellingen zoals de Universiteit Gent en het IBBT". In Gent wil TP Vision verder werken aan productdesign en internetfuncties op televisie. Philips heeft nog 30 procent in TP Vision. (Belga/B.L.)