HSBC, de grootste bank van Europa en de derde grootste van de wereld, is van plan om 14.000 bijkomende banen te schrappen in het kader van het besparingsplan van CEO Stuart Gulliver.

HSBC, dat zoals de meeste banken hard geraakt is door de aanhoudende crisis in Europa, wil 3 miljard dollar (circa 2,4 miljard euro) extra besparen in zijn jaarlijkse kosten en de bank winstgevender maken.

Azië

Gulliver schrapte al 46.000 banen en wist de kosten met 4 miljard dollar omlaag te krijgen. HSBC kondigde reeds plannen aan om het personeelsbestand verder te doen inkrimpen tot 254.000. Daar komt dus een extra besparing bovenop. In de komende 3 jaar zal het aantal werknemers dalen tot onder 240.000.

Het bedrijf wil zich focussen op opkomende markten in Azië en sloot of verkocht in totaal al 52 filialen.

Winst

HSBC boekte vorig jaar 15,3 miljard dollar winst. In België heeft HSBC een kantoor in het Brusselse Watermaal-Bosvoorde, zo vermeldt de website van de bank.

HSBC, de grootste bank van Europa en de derde grootste van de wereld, is van plan om 14.000 bijkomende banen te schrappen in het kader van het besparingsplan van CEO Stuart Gulliver. HSBC, dat zoals de meeste banken hard geraakt is door de aanhoudende crisis in Europa, wil 3 miljard dollar (circa 2,4 miljard euro) extra besparen in zijn jaarlijkse kosten en de bank winstgevender maken. Azië Gulliver schrapte al 46.000 banen en wist de kosten met 4 miljard dollar omlaag te krijgen. HSBC kondigde reeds plannen aan om het personeelsbestand verder te doen inkrimpen tot 254.000. Daar komt dus een extra besparing bovenop. In de komende 3 jaar zal het aantal werknemers dalen tot onder 240.000. Het bedrijf wil zich focussen op opkomende markten in Azië en sloot of verkocht in totaal al 52 filialen. Winst HSBC boekte vorig jaar 15,3 miljard dollar winst. In België heeft HSBC een kantoor in het Brusselse Watermaal-Bosvoorde, zo vermeldt de website van de bank.