Renolit, een Duits familiebedrijf, maakt in Oudenaarde afdichtingsystemen voor onder meer daken en zwembaden. Er wordt ook technische folie gemaakt, voor onder meer de grafische sector. Het is de bedoeling die activiteiten stop te zetten.

Volgens algemeen directeur Christian Vergeylen is de herstructurering onvermijdelijk, omdat het bedrijf al vier jaar verlieslatend is. Bovendien zouden de vooruitzichten allesbehalve rooskleurig zijn.

Niet enkele de overcapaciteit op de markt, maar ook de hoge grondstoffenprijzen (pvc) speelt het bedrijf parten. De loonkosten zouden niet doorslaggevend zijn.

Bij Renolit Belgium in Oudenaarde blijven enkel de marketing, verkoop, onderzoek en ontwikkeling en ondersteunende activiteiten over. Die activiteiten zijn goed voor een 30-tal banen. Het bedrijf wil het sociaal overleg tegen oktober 2012 afronden om de productie- activiteiten in juni 2013 stop te zetten.

De vakbonden reageren vrijdag verrast op de mededeling van de directie. "We hadden ons aan een herstructurering verwacht, maar niet aan een sluiting", aldus gewestelijk secretaris Erwin Callebaut (ABVV). Na het bekendmaken van de herstructurering werden de machines in de fabriek om veiligheidsredenen vervroegd in weekendmodus geplaatst. "Het bedrijf heeft de arbeiders opgeroepen om maandag het werk te hervatten, maar het is niet duidelijk of dat zal gebeuren," aldus nog de vakbondsman (Belga/BO)

Renolit, een Duits familiebedrijf, maakt in Oudenaarde afdichtingsystemen voor onder meer daken en zwembaden. Er wordt ook technische folie gemaakt, voor onder meer de grafische sector. Het is de bedoeling die activiteiten stop te zetten. Volgens algemeen directeur Christian Vergeylen is de herstructurering onvermijdelijk, omdat het bedrijf al vier jaar verlieslatend is. Bovendien zouden de vooruitzichten allesbehalve rooskleurig zijn.Niet enkele de overcapaciteit op de markt, maar ook de hoge grondstoffenprijzen (pvc) speelt het bedrijf parten. De loonkosten zouden niet doorslaggevend zijn. Bij Renolit Belgium in Oudenaarde blijven enkel de marketing, verkoop, onderzoek en ontwikkeling en ondersteunende activiteiten over. Die activiteiten zijn goed voor een 30-tal banen. Het bedrijf wil het sociaal overleg tegen oktober 2012 afronden om de productie- activiteiten in juni 2013 stop te zetten. De vakbonden reageren vrijdag verrast op de mededeling van de directie. "We hadden ons aan een herstructurering verwacht, maar niet aan een sluiting", aldus gewestelijk secretaris Erwin Callebaut (ABVV). Na het bekendmaken van de herstructurering werden de machines in de fabriek om veiligheidsredenen vervroegd in weekendmodus geplaatst. "Het bedrijf heeft de arbeiders opgeroepen om maandag het werk te hervatten, maar het is niet duidelijk of dat zal gebeuren," aldus nog de vakbondsman (Belga/BO)