De oproep tot staking bij de Carrefour-winkels in eigen beheer wordt gevolgd in 116 van die 117 geïntegreerde winkels. De vestiging in Bree opende vrijdagochtend de deuren niet, maar ging uiteindelijk wel open. Over de staking in de vestigingen in Bree en Aarschot was eerst onduidelijkheid. Volgens de directie ging het personeel in die vestigingen wel aan de slag, volgens de vakbonden niet.

De 500 winkels die door derden worden uitgebaat zijn wel open. Gisteren liet de directie van Carrefour weten dat ze het verlies door de algemene staking, net voor 1 mei, becijfert op 20 miljoen euro.

De vakbonden protesteren tegen het besparingsplan waarbij meer dan 1.500 banen zullen sneuvelen, 12 winkels gesloten zullen worden en andere in franchise moeten gaan.

Vrijdagmorgen heeft de directie van Carrefour bevestigt dat het
beslist heeft om de tussenkomst te vragen van een sociaal bemiddelaar.

"Wij herinneren eraan dat wij open staan voor overleg en dialoog maar in de huidige omstandigheden kunnen wij niet verder onderhandelen in een sereen klimaat", verklaart gedelegeerd bestuurder Gérard Lavinay vrijdag in een persbericht.

De oproep tot staking bij de Carrefour-winkels in eigen beheer wordt gevolgd in 116 van die 117 geïntegreerde winkels. De vestiging in Bree opende vrijdagochtend de deuren niet, maar ging uiteindelijk wel open. Over de staking in de vestigingen in Bree en Aarschot was eerst onduidelijkheid. Volgens de directie ging het personeel in die vestigingen wel aan de slag, volgens de vakbonden niet.De 500 winkels die door derden worden uitgebaat zijn wel open. Gisteren liet de directie van Carrefour weten dat ze het verlies door de algemene staking, net voor 1 mei, becijfert op 20 miljoen euro. De vakbonden protesteren tegen het besparingsplan waarbij meer dan 1.500 banen zullen sneuvelen, 12 winkels gesloten zullen worden en andere in franchise moeten gaan.Vrijdagmorgen heeft de directie van Carrefour bevestigt dat het beslist heeft om de tussenkomst te vragen van een sociaal bemiddelaar."Wij herinneren eraan dat wij open staan voor overleg en dialoog maar in de huidige omstandigheden kunnen wij niet verder onderhandelen in een sereen klimaat", verklaart gedelegeerd bestuurder Gérard Lavinay vrijdag in een persbericht.