Bij het expresdienstenbedrijf TNT Express in de Benelux staan tegen eind 2015 maximaal 115 van de in totaal circa 2.000 banen op de tocht.

Dat meldt Paul Buekenhout van de christelijke bediendebond LBC-NVK, na een bijzondere ondernemingsraad in België waar een intentie tot collectief ontslag werd aangekondigd.

Er werd geen opsplitsing gemaakt van mogelijk banenverlies per land, zegt de vakbondsman nog. Conform de wet-Renault zal de informatie- en consultatiefase worden opgestart in België.

Geen cijfers

Het bedrijf zelf bevestigt dat er een reorganisatie op til is. 'We hebben het voornemen om de activiteiten van TNT Express in de Benelux te reorganiseren', zegt woordvoerster Kim Assink van TNT Express Benelux. Ze spreekt van 'uitdagende marktcondities'. De woordvoerster plakt echter geen cijfer op mogelijk banenverlies. 'Daarvoor is het te vroeg.'

TNT Express stelt in België ongeveer 700 mensen tewerk, in vestigingen in Machelen (ongeveer de helft van de werknemers), Boom, Kortrijk en Luik, aldus nog Buekenhout. De hoofdactiviteit in Luik, vrachtluchtvaartmaatschappij TNT Airways, is niet betrokken bij deze reorganisatie, beklemtoont men bij TNT Express.

In Nederland (1.300 werknemers) zal het bedrijf naar eigen zeggen 'binnenkort' gaan praten met de ondernemingsraad.

Efficiëntieprogramma

De Benelux-plannen zijn een uitvloeisel van een in maart aangekondigd efficiëntieprogramma. TNT Express zei toen te verwachten dat de komende drie jaar wereldwijd ongeveer 4.000 banen zouden worden geschrapt. (Belga/KVDA)

Bij het expresdienstenbedrijf TNT Express in de Benelux staan tegen eind 2015 maximaal 115 van de in totaal circa 2.000 banen op de tocht. Dat meldt Paul Buekenhout van de christelijke bediendebond LBC-NVK, na een bijzondere ondernemingsraad in België waar een intentie tot collectief ontslag werd aangekondigd. Er werd geen opsplitsing gemaakt van mogelijk banenverlies per land, zegt de vakbondsman nog. Conform de wet-Renault zal de informatie- en consultatiefase worden opgestart in België.Geen cijfers Het bedrijf zelf bevestigt dat er een reorganisatie op til is. 'We hebben het voornemen om de activiteiten van TNT Express in de Benelux te reorganiseren', zegt woordvoerster Kim Assink van TNT Express Benelux. Ze spreekt van 'uitdagende marktcondities'. De woordvoerster plakt echter geen cijfer op mogelijk banenverlies. 'Daarvoor is het te vroeg.' TNT Express stelt in België ongeveer 700 mensen tewerk, in vestigingen in Machelen (ongeveer de helft van de werknemers), Boom, Kortrijk en Luik, aldus nog Buekenhout. De hoofdactiviteit in Luik, vrachtluchtvaartmaatschappij TNT Airways, is niet betrokken bij deze reorganisatie, beklemtoont men bij TNT Express. In Nederland (1.300 werknemers) zal het bedrijf naar eigen zeggen 'binnenkort' gaan praten met de ondernemingsraad. Efficiëntieprogramma De Benelux-plannen zijn een uitvloeisel van een in maart aangekondigd efficiëntieprogramma. TNT Express zei toen te verwachten dat de komende drie jaar wereldwijd ongeveer 4.000 banen zouden worden geschrapt. (Belga/KVDA)