Het gaat om mensen die aanspraak maken op een vertrekpremie. Wie in aanmerking komt voor brugpensioen krijgt deze week nog informatie.

"Het cijfer dat was vooropgesteld in deze eerste fase was 1.120 arbeiders die zouden vertrekken", brengt De Decker in herinnering. "Met het brugpensioen erbij zullen we wellicht aardig in de buurt van dat cijfer zitten. Daarvoor komen immers nog zowat 460 mensen in aanmerking."

De Decker wijst erop dat de kandidaten voor brugpensioen deze week de persoonlijke informatie ontvangen, maar dat de andere personeelsleden hun keuze al hebben gemaakt. Bij Opel Antwerpen werken ongeveer 2.600 mensen. Bij de heropstart van de productie volgende week maandag zou nog maar in één ploeg worden gewerkt.

Intussen wordt voort gezocht naar een potentiële investeerder voor de autofabriek. Daarover moet op korte termijn duidelijkheid komen. De overblijvende werknemers kunnen nog maximaal tot eind dit jaar aan de slag blijven bij Opel Antwerpen en zouden daarna overgaan naar de eventuele overnemer. Zoniet verliezen ook zij hun baan wanneer de fabriek definitief de deuren sluit.

Het gaat om mensen die aanspraak maken op een vertrekpremie. Wie in aanmerking komt voor brugpensioen krijgt deze week nog informatie. "Het cijfer dat was vooropgesteld in deze eerste fase was 1.120 arbeiders die zouden vertrekken", brengt De Decker in herinnering. "Met het brugpensioen erbij zullen we wellicht aardig in de buurt van dat cijfer zitten. Daarvoor komen immers nog zowat 460 mensen in aanmerking." De Decker wijst erop dat de kandidaten voor brugpensioen deze week de persoonlijke informatie ontvangen, maar dat de andere personeelsleden hun keuze al hebben gemaakt. Bij Opel Antwerpen werken ongeveer 2.600 mensen. Bij de heropstart van de productie volgende week maandag zou nog maar in één ploeg worden gewerkt. Intussen wordt voort gezocht naar een potentiële investeerder voor de autofabriek. Daarover moet op korte termijn duidelijkheid komen. De overblijvende werknemers kunnen nog maximaal tot eind dit jaar aan de slag blijven bij Opel Antwerpen en zouden daarna overgaan naar de eventuele overnemer. Zoniet verliezen ook zij hun baan wanneer de fabriek definitief de deuren sluit.