De tewerkstellingsgarantie gold tot nu toe tot eind 2011 voor de werknemers van de negen Duitse VW-vestigingen.

Volkswagen wil de productiviteit met 10 procent per jaar omhoog krijgen. "Prestaties enerzijds en het vooruitzicht van jobzekerheid anderzijds moeten met elkaar in evenwicht zijn. Deze overeenkomst versterkt dat evenwicht", zei Jochem Schumann, de hoofdonderhandelaar van Volkswagen.

De regeling heeft alleen betrekking op Duitsland. Bij Audi Brussels, waar exclusief de A1 gebouwd gaat worden, wordt momenteel onderhandeld over de invoering van een plusminusconto. Dat is een soort van glijdend uurrooster waarbij er in kalme periodes minder wordt gewerkt en in piekperiodes meer. De vakbonden vragen een tewerkstellingsgarantie voor de duur van dat plusminusconto (zes jaar).

De groep Volkswagen omvat onder meer de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda.

De tewerkstellingsgarantie gold tot nu toe tot eind 2011 voor de werknemers van de negen Duitse VW-vestigingen. Volkswagen wil de productiviteit met 10 procent per jaar omhoog krijgen. "Prestaties enerzijds en het vooruitzicht van jobzekerheid anderzijds moeten met elkaar in evenwicht zijn. Deze overeenkomst versterkt dat evenwicht", zei Jochem Schumann, de hoofdonderhandelaar van Volkswagen. De regeling heeft alleen betrekking op Duitsland. Bij Audi Brussels, waar exclusief de A1 gebouwd gaat worden, wordt momenteel onderhandeld over de invoering van een plusminusconto. Dat is een soort van glijdend uurrooster waarbij er in kalme periodes minder wordt gewerkt en in piekperiodes meer. De vakbonden vragen een tewerkstellingsgarantie voor de duur van dat plusminusconto (zes jaar). De groep Volkswagen omvat onder meer de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda.