Omdat de eerste werkdag van het nieuwe jaar niet meteen de productiefste is, en er in deze periode vaak weerverlet is in de bouwsector, verzamelen maandag 1.000 bouwvakkers en 500 managers van bouwbedrijven in de Genkse Cristal Arena voor een grootschalige opleidingsdag.

Pessimistisch 2015 tegemoet

"Aangezien we economisch een slecht jaar 2015 verwachten, kunnen we met deze opleidingen de bouwvakkers beter wapenen om hun job te kunnen behouden", zegt Chris Slaets, directeur van de organiserende Confederatie Bouw Limburg.

De Confederatie Bouw Limburg ziet de komende 12 maanden pessimistisch tegemoet.

"Een algemene daling van het investeringsvertrouwen en de sociale dumping die onze sector kenmerken, maken dat we vrezen voor lege orderboekjes en bijbehorend jobverlies", aldus Slaets.

"Zeker in Limburg, waar de arbeidsmarkt door de sluiting van Ford Genk al danig is verstoord, komt dit erg hard aan."

De stier bij de horens vatten

De confederatie wil echter niet bij de pakken blijven neerzitten. "We vinden dat we als sectorvereniging onze verantwoordelijkheid moeten opnemen en proberen om onze bouwvakkers en bedienden zo goed mogelijk op te leiden en bij te scholen. Op die manier kunnen ze flexibel inspelen op de ontwikkelingen van de jobmarkt."

De Confederatie Bouw heeft een programma uitstippeld van meer dan twintig opleidingen, die maandag in de Cristal Arena in Genk worden aangeboden aan 1.000 bouwvakkers. "Daarmee zijn we helemaal volzet", aldus nog Slaets. "Een teken dat het nut ervan wordt ingezien."

Tegelijk volgen 500 managers van bouwbedrijven bijscholing in managementtechnieken. "Zo wordt de eerste werkdag van het nieuwe jaar nuttig besteed. We plannen deze opleidingsdag gedurende de komende jaren te herhalen", besluit Slaets.(Belga/NS)

Omdat de eerste werkdag van het nieuwe jaar niet meteen de productiefste is, en er in deze periode vaak weerverlet is in de bouwsector, verzamelen maandag 1.000 bouwvakkers en 500 managers van bouwbedrijven in de Genkse Cristal Arena voor een grootschalige opleidingsdag."Aangezien we economisch een slecht jaar 2015 verwachten, kunnen we met deze opleidingen de bouwvakkers beter wapenen om hun job te kunnen behouden", zegt Chris Slaets, directeur van de organiserende Confederatie Bouw Limburg.De Confederatie Bouw Limburg ziet de komende 12 maanden pessimistisch tegemoet. "Een algemene daling van het investeringsvertrouwen en de sociale dumping die onze sector kenmerken, maken dat we vrezen voor lege orderboekjes en bijbehorend jobverlies", aldus Slaets. "Zeker in Limburg, waar de arbeidsmarkt door de sluiting van Ford Genk al danig is verstoord, komt dit erg hard aan." De confederatie wil echter niet bij de pakken blijven neerzitten. "We vinden dat we als sectorvereniging onze verantwoordelijkheid moeten opnemen en proberen om onze bouwvakkers en bedienden zo goed mogelijk op te leiden en bij te scholen. Op die manier kunnen ze flexibel inspelen op de ontwikkelingen van de jobmarkt."De Confederatie Bouw heeft een programma uitstippeld van meer dan twintig opleidingen, die maandag in de Cristal Arena in Genk worden aangeboden aan 1.000 bouwvakkers. "Daarmee zijn we helemaal volzet", aldus nog Slaets. "Een teken dat het nut ervan wordt ingezien." Tegelijk volgen 500 managers van bouwbedrijven bijscholing in managementtechnieken. "Zo wordt de eerste werkdag van het nieuwe jaar nuttig besteed. We plannen deze opleidingsdag gedurende de komende jaren te herhalen", besluit Slaets.(Belga/NS)