De verhuursite Airbnb is ondertussen zo groot geworden dat in het kielzog van de alternatieve hotelsite een heleboel start-ups uit de grond schieten die elk mikken op een niche van de groeiende markt van overnachtingen op het internet.

Een opvallende naam in dat gamma is'"Can I Stay with You While I Rent my Place on Airbnb?" , een site met een wat omslachtige naam die zichzelf omschrijft als het 'Airbnb for Airbnb'.

'Vriendschap met een sixpack'

Bedoeling van de service is om mensen die hun appartement of huis verhuren op Airbnb met elkaar in contact te brengen. Zo kunnen eigenaars bij elkaar overnachten terwijl ze hun eigen flat verhuren.

De dienst is gratis, maar wellicht kan je niet helemaal gratis bij elkaar overnachten. 'Je kan voorstellen om de kosten van je overnachting te delen, of zelf een gratis overnachting in ruil aanbieden', suggereert de site. 'Of je kan ook gewoon een sixpack meenemen en vrienden worden.'

Explosieve groei van Airbnb

Het feit dat een dergelijke service de kop opsteekt, toont vooral het succes en de explosieve groei van Airbnb aan, vindt technologiesite The Verge. 'Het idee bevindt zich aan de limieten van de logica. Want tenzij je op de een of andere manier kan profiteren van je gastheer, lijkt dit toch een systeem waar je op termijn break even mee draait. (JH)

De verhuursite Airbnb is ondertussen zo groot geworden dat in het kielzog van de alternatieve hotelsite een heleboel start-ups uit de grond schieten die elk mikken op een niche van de groeiende markt van overnachtingen op het internet.Een opvallende naam in dat gamma is'"Can I Stay with You While I Rent my Place on Airbnb?" , een site met een wat omslachtige naam die zichzelf omschrijft als het 'Airbnb for Airbnb'.Bedoeling van de service is om mensen die hun appartement of huis verhuren op Airbnb met elkaar in contact te brengen. Zo kunnen eigenaars bij elkaar overnachten terwijl ze hun eigen flat verhuren.De dienst is gratis, maar wellicht kan je niet helemaal gratis bij elkaar overnachten. 'Je kan voorstellen om de kosten van je overnachting te delen, of zelf een gratis overnachting in ruil aanbieden', suggereert de site. 'Of je kan ook gewoon een sixpack meenemen en vrienden worden.'Het feit dat een dergelijke service de kop opsteekt, toont vooral het succes en de explosieve groei van Airbnb aan, vindt technologiesite The Verge. 'Het idee bevindt zich aan de limieten van de logica. Want tenzij je op de een of andere manier kan profiteren van je gastheer, lijkt dit toch een systeem waar je op termijn break even mee draait. (JH)