Belangrijkste punten uit het akkoord zijn een loonsverhoging van 3,5 procent in drie fases en het terugdraaien van de maatregel waarbij op langere vluchten een deel van de reis met een bemanningslid minder wordt gewerkt.

KLM zegt 'verheugd te zijn dat er een principeakkoord bereikt is met de grootste cabinebond VNC over de invulling van de nieuwe cao.'' VNC spreekt van een 'gebalanceerd principeakkoord''. Ongeveer 70 procent van het KLM cabinepersoneel is lid van de VNC. De kleinere bond FNV Cabine wil nog niet zeggen of zijn leden wel gaan staken.

De bond zegt het akkoord tussen KLM en VNC te bestuderen en pas later te beslissen of de actie doorgaat. Intussen gaan de voorbereidingen voor de staking gewoon door, meldt de cao-onderhandelaar van FNV Luchtvaart.

KLM staat meer concurrentie toe in New York

KLM heeft rechten voor starts en landingen op Schiphol afgestaan om meer concurrentie op de vliegroute naar New York mogelijk te maken. Dat is volgens de vliegmaatschappij gebeurd 'in het kader van de Europese mededingingswetgeving'.

Daarmee reageert KLM op berichtgeving in het Nederlandse Algemeen Dagblad dat de Europese Commissie de maatschappij zou hebben gedwongen om deze zogenoemde slots (gereserveerde start- en landingstijden) af te staan. 'Hiertoe heeft KLM zichzelf in het kader van de Europese mededingingswetgeving gecommitteerd om zonodig slots op te geven voor een andere maatschappij die op de route naar New York wil vliegen, zodat die andere maatschappij de mogelijkheid krijgt om die route ook te vliegen'', aldus KLM.

Belangrijkste punten uit het akkoord zijn een loonsverhoging van 3,5 procent in drie fases en het terugdraaien van de maatregel waarbij op langere vluchten een deel van de reis met een bemanningslid minder wordt gewerkt. KLM zegt 'verheugd te zijn dat er een principeakkoord bereikt is met de grootste cabinebond VNC over de invulling van de nieuwe cao.'' VNC spreekt van een 'gebalanceerd principeakkoord''. Ongeveer 70 procent van het KLM cabinepersoneel is lid van de VNC. De kleinere bond FNV Cabine wil nog niet zeggen of zijn leden wel gaan staken. De bond zegt het akkoord tussen KLM en VNC te bestuderen en pas later te beslissen of de actie doorgaat. Intussen gaan de voorbereidingen voor de staking gewoon door, meldt de cao-onderhandelaar van FNV Luchtvaart. KLM heeft rechten voor starts en landingen op Schiphol afgestaan om meer concurrentie op de vliegroute naar New York mogelijk te maken. Dat is volgens de vliegmaatschappij gebeurd 'in het kader van de Europese mededingingswetgeving'. Daarmee reageert KLM op berichtgeving in het Nederlandse Algemeen Dagblad dat de Europese Commissie de maatschappij zou hebben gedwongen om deze zogenoemde slots (gereserveerde start- en landingstijden) af te staan. 'Hiertoe heeft KLM zichzelf in het kader van de Europese mededingingswetgeving gecommitteerd om zonodig slots op te geven voor een andere maatschappij die op de route naar New York wil vliegen, zodat die andere maatschappij de mogelijkheid krijgt om die route ook te vliegen'', aldus KLM.