In december zaten bijna 405.000 mensen langer dan een jaar thuis door ziekte. Dat zijn er 13.700 meer (+3,7 %) dan eind 2016. Sinds het begin van de eeuw is het aantal langdurig zieken in België verdubbeld.

Dat zijn harde cijfers, maar er zijn ook lichtpuntjes. De stijging van 3,7 procent is in verhouding de kleinste in tien jaar. 'De stijgende trend van steeds meer zieken wordt omgebogen', zegt minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld). De Block wijst op het belang van het re-integratieproject dat ze samen met minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft opgezet om de stijging van het aantal zieken in te dijken.

In december zaten bijna 405.000 mensen langer dan een jaar thuis door ziekte. Dat zijn er 13.700 meer (+3,7 %) dan eind 2016. Sinds het begin van de eeuw is het aantal langdurig zieken in België verdubbeld. Dat zijn harde cijfers, maar er zijn ook lichtpuntjes. De stijging van 3,7 procent is in verhouding de kleinste in tien jaar. 'De stijgende trend van steeds meer zieken wordt omgebogen', zegt minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld). De Block wijst op het belang van het re-integratieproject dat ze samen met minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft opgezet om de stijging van het aantal zieken in te dijken.