Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (5) - 26/12/15 Chimay biedt u 2 van de beste producten van Wallonië: kaas en bier. Een exclusief bezoek aan de brouwerij en de kaasmakerij staat deze aflevering centraal. François Harenne geeft de nodige uitleg over de trappistenwereld.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (4) - 19/12/15 Greencap uit Transinne-Libin kweekt, verwerkt en verdeelt meer dan een miljoen naaldbomen per jaar. Het is één van de marktleiders van de commercialisatie van kerstbomen in Europa. Zij leveren uitsluitend aan de professionelen: tuincentra, tuinaannemers, bloemisten,... Bernard Watillon van de Union Ardennaise des Pépiniéristes licht toe.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (3) - 12/12/15 Z-WalloniëDe aardappel is veel meer dan een volwaardig voedingsmiddel, het is een echte verborgen schat voor een gezonde levensstijl. Victor Emond et Fils uit Chassepierre produceert sinds begin de 20e eeuw de authentieke en IGP-beschermde Plates de Florenville. Achterkleinzoon Pierre Emond runt de familiezaak en waakt over de kwaliteit van de aardappelen. Noël Maas, Directeur van Promag, geeft meer uitleg bij het IGP-label.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (2) - 05/12/15 Z-Wallonië gaat deze week op bedrijfsbezoek bij Brasserie Lefebvre, een zelfstandige familiebrouwerij sinds 1876 uit Quenast. De brouwerij is zowel op de Belgische als op de buitenlandse markt aanwezig en biedt een rijk assortiment producten, smaken en verpakkingen aan. Tegenwoordig staat de 5e en 6e generatie aan het hoofd van de onderneming. Christian Deglas, voorzitter van de Vereniging van Belgische Bierjournalisten VBB geeft uitleg over de biermarkt.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (1) - 28/11/15 Z-Wallonië gaat in deze nieuwe reeks eerst op bezoek bij vleesverwerkend bedrijf Delvaux uit Temploux . Deze staat bekend voor de hoogstaande kwaliteit in de afwerking van zijn vlees, en verkoopt rechtstreeks aan de collectieven: beenhouwers, restaurants, ziekenhuizen, rusthuizen en scholen. Professor Clinquart licht de tendensen op de markt toe.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (10)- 17/01/15 EDEN, European Destinations of Excellence, zijn 13 locaties in Wallonië erkend door Europa als immaterieel erfgoed. Sonia Vyvermans van Wallonië Brussel Toerisme vertelt er Caroline Van Keymeulen alles over. Natuur, cultuur, vliegvissen, architectuur, ... voor elke specifieke vraag een uitgewerkt antwoord.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (9)- 10/01/15 Gelegen in het hartje van de Ardennen ligt Hartman, het atelier gespecialiseerd in de versnijding en het uitbenen van varkens. Een non-stop aanpassing aan de heersende economische situaties zorgden voor een traditie van productie van kwaliteitsvlees. Magalie Thielemans geeft uitleg bij de kwaliteitslabels AOP en IGP.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (8)- 03/01/15 Meet in Green Luxemburg biedt voor elk budget en elk doeleinde de perfecte meet-locatie. Deze week verneemt Caroline Van Keymeulen alles over Durbuy Adventure, de ideale outdooractiviteiten in het groen, maar ook de minder actieve groep kan op het perfecte onthaal rekenen in het kleinste stadje ter wereld.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (7)- 27/12/14 Chimay biedt u 2 van de beste producten van Wallonië: Kaas en Bier. Een exclusief bezoek aan de brouwerij en de kaasmakerij staat deze aflevering centraal. Fabienne Dupuis geeft Caroline Van Keymeulen de nodige antwoorden over de Coöperatie.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (6)- 20/12/14 Nathalie Brassard van Meeting & Events Hainaut bespreekt met presentatrice Caroline Van Keymeulen de mogelijkheden voor elk bedrijf om een incentive of teambuilding te organiseren in Henegouwen. Deze week focus op de Skydive, waar je tussen het vergaderen door letterlijk kan uitwaaien.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (5)- 13/12/14 Z-Walloniê gaat deze week op bezoek bij Lanciers, leider van internationale groothandel en slachten van alles in de veestapel, maar met specialisatie in het Belgisch Wit-Blauw ras. Lanciers beschikt over de modernste infrastructuren en hanteert een strenge traceerbaarheid en volgt het vlees van de riek tot de vork. Professor Clincard van de Universiteit Luik licht …
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (4)- 06/12/14 In Z-Wallonië deze week een bedrijfsportret van Solarec, onderdeel van de coöperatieve Laiterie des Ardennes. Solarec verwerkt jaarlijks meer dan 700 miljoen liter smakelijke melk dankzij hun moderne uitrustingen. Ze verwerken naast verse melk ook hoogwaardige melkpoeders, geschikt voor industriële toepassingen overal ter wereld. Renaat Deberg van BCZ geeft toelichting bij de groeiende markt.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (3)- 29/11/14 Z-Wallonië biedt een kijkje achter de schermen bij Pomuni, een familiebedrijf in volle expansie, dat verse kwaliteitsaardappelen en diepgevroren aardappelproducten levert aan retailers, groothandels en foodservices. Pierre Leburn van FIWAP, die de aardappelsector vertegenwoordigt, geeft toelichting bij de aardappelmarkt.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (2)- 22/11/14 Caroline Van Keymeulen neemt ons in deze tweede aflevering mee naar Waals-Brabant, waar de mogelijkheden voor een op maat gemaakte incentive voor elk bedrijf zeer ruim zijn. Florence Camus van het Convention Bureau Waals-Brabant zet enkele van deze unieke locaties in de schijnwerper.
Video | Human Interest Video | Human Interest Z-Wallonië (1) - 15/11/14 Beauval uit Lessines staat synoniem voor hoogstaande kwaliteit van vlees en afwerking. Beauval heeft een ruim aanbod, en in combinatie met innovatie en respect voor de authentieke smaak, zijn ze op enkele jaren een pionier geworden in België. Professor Gino Van Ossel geeft toelichting bij de tendensen op de vleesmarkt.