Tack wordt teruggefloten
Voorlopig stemmen de aandeelhouders van Picanol en Tessenderlo Group niet over het voorstel om te fuseren tot één Belgische industriële groep Picanol Tessenderlo Group.
Belangrijk nieuws voor de aandeelhouders van Tessenderlo Group begin deze week: voorlopig stemmen de aandeelhouders van Picanol en Tessenderlo Group niet over het voorstel om te fuseren tot één Belgische industriële groep Picanol Tessenderlo Group. Voor de buitengewone algemene vergadering van vandaag, vrijdag 29 januari, waren er te weinig aandelen neergelegd (minder dan 50%). Ook de herkansing op 23 februari is uitgesteld, omdat er geen zekerheid is dat bij Tessenderlo een meerderheid van 75 procent voor het fusievoorstel zal stemmen. Onder meer ISS (Institutional Shareholder Services), een adviesbureau dat is gespecialiseerd in deugdelijk bestuur, verzette zich tegen het eerste voorstel. In het nee-kamp bevindt zich ook de Amerikaanse Meryl Whitmer, een bestuurder van Berkshire Hathaway, het beursvehikel van Warren Buffett.
Luc Tack gaat zijn huiswerk opnieuw maken. Ofwel door de Picanol-activiteiten lager dan tegen de voorziene 811,6 miljoen EUR te waarderen, ofwel door de nieuwe aandelen van Tessenderlo Group tegen een hogere prijs dan 31,5 EUR per aandeel uit te geven, ofwel een combinatie van beide. We blijven echter van oordeel dat de vorming van één industriële groep, tegen gunstigere voorwaarden, een goede zaak is voor de Tessenderlo-aandeelhouders. Met een derde van de omzet van Tessenderlo genereert Picanol evenveel vrije kasstromen (ebitda min de noodzakelijke investeringen) als Tessenderlo (50 à 60 miljoen EUR). Die verdubbeling van de vrije kasstromen bij een fusie kan worden gebruikt om bij Tessenderlo opnieuw dividenden uit te keren (Tessenderlo-aandeelhouders krijgen momenteel geen dividend), de renovatie van de fabrieken te versnellen en nieuwe activiteiten te kopen of te ontwikkelen (rating 1B).
Inside Selectie
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier