Rijken en superrijken kiezen steeds vaker voor cash (en dat is niet goed)

In de Verenigde Staten worden ze de One Percenters genoemd. Het betreft de groep van Amerikanen die (veel) meer dan het gemiddelde inkomen verdient.

Analisten houden nauwlettend in de gaten wat deze groep met haar geld doet, want het gedrag van de rijken op het vlak van sparen en beleggen kan richtinggevend zijn.

Wat blijkt nu? Rijken en superrijken kiezen steeds vaker voor cash (en dat is niet goed). Eén en ander blijkt uit het 2012 Survey of Affluence and Wealth in America, dat door American Express Publishing en Harrison Group, werd gehouden. Die voorkeur voor cash betekent dat de topverdieners beleggingen wantrouwen.

Minder dan de helft wordt nog in financiële markten geïnvesteerd

De One Percenters sparen nu drie keer meer dan twee jaar geleden. In het tweede kwartaal van dit jaar zijn ze zelfs nog harder gaan sparen.

Meer spaargeld is normaal goed voor de economie, maar vandaag de dag bestaat er een grote behoefte aan geld om te investeren in groei en jobs.

Minder dan de helft van het geld van de One Percenters wordt nog in de financiële markten geïnvesteerd: 44% in 2012, ten opzichte van 76% in 2007.

Steeds meer topverdieners zijn van mening dat de beurs een risicovolle plaats is, eerder dan een plaats waar geld kan worden verdiend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content