Een koers van 500 euro is een tussenstation, geen eindstation voor argenx

Illustratie door Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
*  

We verwachten dat argenx zijn groeitraject de komende jaren kan doortrekken en zijn ervan overtuigd dat de pijplijn de komende vijf tot tien jaar heel wat extra beurswaarde zal creëren.

De aandelenkoers van het biotechbedrijf argenx ging op 10 september voor het eerst voorbij de grens van 500 euro. Dat lokte bij abonnees de vraag uit of het geen tijd was om te verkopen. Argenx beantwoordde die vraag onrechtstreeks zelf door op de onderzoeks- en ontwikkelingsdag op 16 juli in New York, waar het een ambitieus plan presenteerde: tegen 2030 wil het vijf nieuwe moleculen in de laatste ontwikkelingsfase hebben en met tien goedgekeurde indicaties 50.000 patiënten behandelen.

Sinds begin 2022, de start van de commercialisatie van het eerste goedgekeurde medicijn, de FcRn-remmer efgartigimod (commerciële naam Vyvgart), heeft argenx meer dan 10.000 patiënten behandeld. Dat leverde in de eerste zes maanden van 2024 een omzet van 875,9 miljoen dollar op, tegenover 487,3 miljoen in de eerste helft van 2023. Dat cijfer werd nagenoeg volledig gerealiseerd uit de eerste goedgekeurde indicatie, de zeldzame spierziekte gegeneraliseerde myasthenia gravis (gMG). Sinds eind maart 2024 is Vyvgart in Japan goedgekeurd als behandeling voor de bloedziekte ITP, maar vooral de Amerikaanse goedkeuring van de onderhuidse toedieningsvorm Vyvgart Hytrulo tegen de neuromusculaire ziekte CIDP kan de komende jaren voor forse extra groei zorgen. De gemiddelde verwachte omzet voor 2024 is gestegen naar 1,96 miljard dollar (1,2 miljard in 2023), waarvan 50 miljoen zou komen van CIDP. De verwachting voor 2025 bedraagt 2,7 miljard dollar en voor 2026 zelfs 3,5 miljard. De verwachte piekomzet, ergens tussen 2030 en 2037, ligt voor gMG op 3,8 miljard dollar en voor CIDP net onder 3 miljard. Er is uiteraard nog heel wat werk om dat te realiseren. Hoewel er stilaan meer concurrentie komt voor Vyvgart, lijkt tot nu geen enkele molecule in aantocht die het marktleiderschap van Vyvgart als FcRn-remmer kan bedreigen.

De onderzoeks- en ontwikkelingsdag liet toe om de bredere pijplijn onder de aandacht te brengen. Volgens CEO Tim Van Hauwermeiren zijn de grootste aandeelhouders vooral daarin geïnteresseerd, om zich ervan te vergewissen dat de fundamenten voor de toekomstige groei sterker worden. Zo ging er naast de stevige plannen met ARGX-117 (empasiprubart, start eerste fase III-studie tegen MMN vóór eind 2024) en ARGX-119 (start van twee fase Ib/IIa-studies tegen ALS en CMS vóór eind 2024) voor het eerst ook heel wat aandacht naar ARGX-213 (een tweede FcRn-remmer) en ARGX-121 (gericht op IgA-autoantilichamen, een nieuw target in de auto-immuunziekten, met veel bandbreedte voor bijkomende moleculen). De eerste klinische studies starten in 2025.

Ook voor ARGX-109 en ARGX-220 zal argenx vóór eind 2025 aanvragen indienen om een eerste klinische studie op te starten. Op korte termijn is het uitkijken naar de update in het vierde kwartaal over de voortzetting van de fase II/III-studies met efgartigimod tegen drie vormen van de spierziekte myositis. Gezamenlijk hebben die een vergelijkbaar marktpotentieel als gMG en CIDP.

Conclusie

Argenx noteert tegen een ondernemingswaarde van 11 keer de verwachte omzet van 2025. Dat is in lijn met Vertex Pharmaceuticals en iets duurder dan Amgen, twee Amerikaanse topbiotechbedrijven die weliswaar drie tot vijf jaar voorop zitten in de bedrijfscyclus, maar daardoor ook veel minder snel groeien. We verwachten dat argenx zijn groeitraject de komende jaren kan doortrekken en zijn ervan overtuigd dat de pijplijn de komende vijf tot tien jaar heel wat extra beurswaarde zal creëren. Dus ja, 500 euro is een tussenstation, niet het eindstation (rating 1B).


Advies: koopwaardig
Risico: gemiddeld
Rating: 1B
Koers: 485,60 euro
Ticker: ARGX BB
ISIN-code: NL0010832176
Markt: Euronext Brussel
Beurskapitalisatie: 29 miljard euro
K/w 2023:
Verwachte k/w 2024:
Koersverschil 12 maanden: +8%
Koersverschil sinds jaarbegin: +41%
Dividendrendement:

We verwachten dat argenx zijn groeitraject kan doortrekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content