Bitcoin challenge: we roepen de hulp in van een robot
Als we een slag willen slaan, zullen we wat meer cryptomunten moeten kopen en verkopen. Omdat we twijfelen aan onze talenten als trader, besluiten we het handelen uit te besteden aan een robot.
Vorige week triomfeerden we. Voor het eerst sinds de start van de Bitcoin Challenge stonden we eventjes op winst. Op de piek hadden we virtueel 100 euro gewonnen op onze belegging van 4000 euro in cryptomunten. We hebben nog 1000 euro op zak voor nieuwe investeringen.
Helaas zakte de bitcoin weer wat weg tot zo’n 8000 euro. De andere cryptomunten gingen in zijn zog mee naar beneden. We moeten de Bitcoin Challenge nieuw leven inblazen. Onze strategie – we houden de gekochte munten in de hoop dat ze weer meer waard worden – brengt ons niet dicht genoeg bij ons doel: onze inleg verdubbelen in drie maanden. We zijn nu bijna halverwege.
De meer actieve en meer ervaren cryptobeleggers struinen door de koersen op zoek naar koop- of verkoopkansen. Solène – een schuilnaam – is een gepassioneerde belegger die ons wil inwijden in de wetenschap van de trading. Ze toont ons een grafiek waarop we zien dat we onze inleg hadden kunnen verdubbelen als we op 5 februari bitcoin hadden gekocht tegen 5000 euro en twaalf dagen later weer hadden verkocht tegen ongeveer 10.000 euro. Zoals de meeste beleggers stonden we erbij en keken we ernaar.
We geraken er stilaan van overtuigd dat we meer moeten handelen, maar we hebben twijfels over onze neus voor kansen en we hebben ook niet veel tijd om ermee bezig te zijn. We riskeren kansen te missen of ons te verslikken in een trade. En dan horen we over het bestaan van robothandelaars.
Trading-bots
Net zoals in de klassieke financiële wereld hebben ook in de wereld van het cryptogeld trading-bots hun opwachting gemaakt. We kunnen ze huren via internet. Alle cryptobeleggers die we kennen, raden het ons ten zeerste af. Als de robot slecht geprogrammeerd is, riskeren we dat hij eender wat doet met onze beleggingen en onze portefeuille volledig pluimt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle oplichters die zich met bitcoins bezighouden en klanten ronselen via het internet. We willen niet per ongeluk een ‘oneerlijke’ robot inhuren.
Om de risico’s te beperken, plaatsen we slechts een relatief kleine som in het beheer van de robot. We besteden het beheer van 0,03 bitcoin, ongeveer 250 euro, uit aan een robot van Cryptohopper. De website heeft een kangoeroe als logo en we worden vrolijk begroet met ‘ Hi there, hopper! Happy hopping!‘ De diensten van de kangoeroe kosten ons 20 euro per maand. We isoleren die 0,03 bitcoin, goed voor ongeveer 5 procent van onze portefeuille, op het platform Kraken, om zo de schade te beperken die de virtuele kangoeroe kan aanrichten. We geven de robot de toelating zes virtuele munten te kopen: ether, litecoin, dash, ripple, monero en zcash. We laten onze robot los in de natuur. We hopen dat hij er niet vandoor hopt met onze kostbare deviezen.
Dit artikel is het zevende in de reeks ‘Bitcoin challenge‘, waarbij we verslag uitbrengen van onze investering in virtuele munten.
We houden u verder op de hoogte van de evolutie van onze virtuele portefeuille. We benadrukken dat we met deze artikels geen beleggingsadvies willen geven. Cryptomunten zijn risicovolle beleggingen, waarmee beleggers al hun geld kunnen verliezen.
Bitcoin challenge
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier