Bitcoin challenge: opkrabbelen na de crash
De koers van de bitcoin stuikte vorige week in elkaar. We herpakten ons en investeerden in twee nieuwe virtuele munten.
Na onze eerste investering in bitcoins zakte de koers onder de drempel van 10.000 dollar. Maar we zijn vastbesloten te profiteren van turbulenties. De kapitalisatie van de bitcoin bedraagt 160 miljard euro, of een derde van de cryptomunten die circuleren, volgens de website Coinmarketcap.
Het doel is een portefeuille met posities in verschillende virtuele munten uit te bouwen. Dus moeten we onze investeringen diversifiëren. Op Coinbase, het geprefereerde platform van debutanten zoals wij, bieden zich drie andere munten aan: ether, litecoin en bitcoin cash.
Dubbele dip
Ether is de op één na grootste cryptomunt, afgemeten naar de kapitalisatie. Met ethers kun je ook meer exotische en grillige munten kopen, wat nuttig kan zijn om onze doelstelling te halen: in drie maanden onze inleg verdubbelen.
De litecoin is een soort bitcoin op LSD, waar handelen sneller mee gaat en minder hoge transactiekosten mee gepaard gaan. We willen onze portefeuille kruiden met een snuifje van beide munten. De bitcoin cash moet volgens zijn scheppers op termijn de bitcoin vervangen, maar voorlopig zien we er het nut niet van in om zowel bitcoin als bitcoin cash in de portefeuille op te nemen.
Het is wachten op de bodem van de markt, om tegen een lage prijs te kunnen bijkopen. De droom van elke bitoinliefhebber is kopen op een absoluut laagtepunt. Na de eerste duik volgt waarschijnlijk nog een tweede – althans volgens de beleggers die we hebben geraadpleegd.
Via Twitter en WhatsApp krijgen we verschillende kleurrijke grafieken onder ogen die de theorie van de dubbele dip moeten bevestigen. Maar hoelang moeten we wachten? We checken om de drie minuten de koers van de bitcoin, om zeker te zijn dat we de trein niet missen.
Risicovolle belegging
Op 19 januari, iets na middernacht, zien we onze kans. De koers van de bitcoin zakte opnieuw onder 10.000 euro. We zien op de app van Coinbase dat onze overschrijving van 2000 euro eindelijk gearriveerd is op de Estse bankrekening die eraan gekoppeld is. Met onze kredietkaart kunnen we maximaal 750 euro per week investeren. Met twee klikken kopen we nog eens voor 500 euro bitcoins, voor 500 euro ether en voor 300 euro litecoin.
Dit artikel is het tweede in de reeks ‘Bitcoin challenge’, waarbij we verslag uitbrengen over onze investering in virtuele munten.
Lees ook: Bitcoin challenge: ‘Wij investeren 5000 euro in virtuele munten’
We houden u verder op de hoogte van de evolutie van onze virtuele portefeuille. We benadrukken dat we met deze artikels geen beleggingsadvies willen geven. Cryptomunten zijn risicovolle beleggingen, waarmee beleggers al hun geld kunnen verliezen.
Bitcoin challenge
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier