De 5 favoriete aandelen van… Christian Schmitt (Ethenea)
Hoe vergaat het de beurshandel na de renteverlaging van de Fed? Trends.be polst bij waarnemers van de aandelenmarkten naar de effecten die hun voorkeur wegdragen.
Deze week is het de beurt aan Christian Schmitt, senior portfoliomanager bij de Luxemburgse vermogensbeheerder Ethenea.
1/ Prosus (Tencent)
Tencent is een van China’s meest invloedrijke internetbedrijven. Ondanks de sterke fundamenten is de koers van Tencent de afgelopen jaren aanzienlijk teruggevallen, met een grote korting tegenover Amerikaanse bedrijven. In plaats van Tencent rechtstreeks te kopen hebben we belegd in de Prosus Group, de grootste aandeelhouder van Tencent, die noteert in de Euro Stoxx 50. Die indirecte benadering versterkt de beleggingscase verder, omdat Prosus noteert met een korting op zijn belang in Tencent en daarnaast nog een durfkapitaalportefeuille heeft die aantrekkelijke opties biedt.
2/ ResMed
ResMed is de marktleider in medische apparatuur voor de behandeling van obstructieve slaapapneu, een aandoening waarbij de ademhaling van de patiënt stopt tijdens de slaap, wat kan leiden tot hart- en vaatziekten. Aangezien overgewicht een belangrijke risicofactor is voor slaapapneu, hebben de successen met de nieuwe GLP-1-geneesmiddelen voor gewichtsverlies de koers van ResMed vorig jaar behoorlijk onder druk gezet. ResMed positioneert zich echter geleidelijk als een netto begunstigde. Zodra zwaarlijvige mensen vanwege hun interesse in GLP-1 in de gezondheidszorg worden opgenomen, zal ook het aantal diagnoses van slaapapneu toenemen.
3/ Paylocity
Paylocity is een Amerikaans softwarebedrijf en technologie-ontwrichter die cloudgebaseerde oplossingen voor hr- en loonadministratie aanbiedt. Sinds de beursgang in 2014 groeide de omzet van Paylocity met 30 procent op jaarbasis. Het bedrijf won marktaandeel van concurrenten, breidde uit naar nieuwe segmenten en verdiepte zijn aanbod. Ondanks de sterke en winstgevende groei heeft de bezorgdheid over een verzwakkende arbeidsmarkt het aandeel de laatste tijd onder druk gezet. Wij denken dat die zwakte overdreven is. Bij een waardering van 8 miljard euro kunnen concurrenten of private-equitybedrijven interesse tonen, vooral als de CEO-oprichter, die 17 procent bezit, openstaat voor een bod.
4/ Unilever
Unilever, een Britse gigant van consumentengoederen, is al tientallen jaren een zwaargewicht in de sector, met meer dan 400 merken. Het bedrijf was de afgelopen jaren echter wat vastgelopen. Onder het nieuwe management concentreert Unilever zich weer op zijn kernmerken, waaronder Dove, Axe en Knorr. Door zijn defensieve karakter is Unilever aantrekkelijk als de markten volatiel zijn, genereert het bedrijf consistent een hoge vrije kasstroom en keert het dividenden uit. Hoewel de sector van de consumptiegoederen volwassen is, haalt Unilever 60 procent van zijn omzet uit opkomende markten, zoals India, wat zorgt voor groeipotentieel, vooral als de tegenwind van de wisselkoersen vermindert.
5/ Fortinet
Met een marktkapitalisatie van ongeveer 50 miljard euro is Fortinet een groot Amerikaans cyberbeveiligingsbedrijf dat profiteert van de digitalisering en de groeiende vraag naar integrale beveiligingsoplossingen. Naarmate de gefragmenteerde markt consolideert, stappen bedrijven over van geïsoleerde oplossingen naar geïntegreerde platforms zoals die van Fortinet. Ondanks een zwak eerste kwartaal, vooral in het firewallsegment, zagen we in mei een koopkans. De sterke resultaten van Fortinet in het tweede kwartaal namen de bezorgdheid weg, waarbij firewalls herstelden en andere beveiligingsoplossingen een robuuste groei lieten zien.
Vorige week:
De 5 favoriete aandelen van...
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier