Telecombedrijf Telenet wil meerderheidsbelang in productiehuis Caviar van de hand doen

Het team van 'The Sound of Metal' wint de Oscar voor Beste Geluid tijdens de 93e Academy Awards | Foto: Getty

Telenet wil afstand doen van zijn meerderheidsbelang in productiehuis Caviar. Dit hebben beide partijen donderdag bekendgemaakt.

Het Belgische productiehuis Caviar is bij ons onder meer bekend om tv-programma’s als ‘Down The Road’ en ‘Restaurant Misverstand’, maar het maakt ook film, series en reclamespots. Het is het grootste productiehuis van ons land, schrijft De Tijd.

Oscars

Caviar beperkt zich bovendien niet tot de Belgische markt maar is internationaal actief. Zo heeft het naast Brussel ook kantoren in Los Angeles, Londen, Parijs en Amsterdam. Met de film ‘Sound of Metal’ was Caviar als eerste Belgische productiehuis ooit genomineerd voor een Oscar voor Beste Film. Die nominatie werd uiteindelijk in 2021 niet verzilverd, maar Sound of Metal won wel twee Oscars voor Montage en Geluid. De meest recente film van het productiehuis ‘War Pony’ won in Cannes de Camera d’Or. Van de successerie ‘Clan’ werd een Amerikaanse remake gemaakt waarvan Caviar mee het scenario schreef.

Het is dus aannemelijk dat er ook buitenlandse interesse zal zijn in het productiehuis. Telenet heeft nu een belang in Caviar van 70 procent. Beide bedrijven hebben beslist een zoektocht te starten naar een nieuwe referentieaandeelhouder. Aanleiding is een strategische evaluatie van de investeringsfocus van het Mechelse telecombedrijf. “Dit zou kunnen leiden tot een eventuele (gedeeltelijke) verkoop van het belang van Telenet in Caviar”, klinkt het in een persbericht.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content