Turbo’s algemeen

De Turbo is inmiddels een bekend begrip in de financiele wereld en nog altijd is zijn populariteit groeiende. In komende uitgiften van het VFB Beleggersmagazine zullen we uitgebreid het product behandelen en de meest belangrijke facetten doornemen zoals de opbouw van een Turbo, de waardevorming, restwaarde, dividend, en de verschillen tussen Turbo’s van verschillende uitgevers. In deze editie gaan we van start met de basis uiteenzetting van een Turbo.

Turbo’s bieden beleggers de mogelijkheid om versneld in te spelen op een koersstijging of een koersdaling van verschillende onderliggende waarden. Door het grote assortiment kunt u met Turbo’s te allen tijde inspelen op wereldwijde marktontwikkelingen. Zo kunt u naast de koersontwikkeling van individuele aandelen tevens inspelen op de koersontwikkeling van verschillende indices, grondstoffen, valuta’s of obligaties.

De kenmerken

Een ABN AMRO Turbo is een beleggingsproduct waarmee u, door versneld in te spelen op een verwachte koersbeweging van een onderliggende waarde, extra rendement kunt behalen ten opzichte van een directe belegging in de onderliggende waarde. Deze versnelling komt door de zogenaamde hefboomwerking. De hefboom ontstaat doordat u slechts een gedeelte van de onderliggende waarde hoeft te voldoen. Het andere gedeelte komt voor rekening van ABN AMRO. In tegenstelling tot andere afgeleide beleggingsproducten, zoals opties, hebben Turbo’s geen vervaldatum. Echter, de Turbo kan enkel beëindigd worden wanneer de koers van de onderliggende waarde het stop loss-niveau aanraakt. Dankzij dit “beschermingsmechanisme” worden eventuele verliezen beperkt tot maximaal uw inleg. Het winstpotentieel is daarentegen ongelimiteerd.

In twee richtingen

Met Turbo’s kunt u inspelen op zowel stijgende als dalende koersbewegingen. Als u een koersstijging verwacht, dan kunt u hierop inspelen met een Turbo Long. Een Turbo Long zal namelijk in waarde stijgen wanneer de koers van de onderliggende waarde stijgt. Verwacht u daarentegen een koersdaling van een onderliggende waarde, dan kunt u kiezen voor een Turbo Short. Deze zal namelijk in waarde toenemen wanneer de koers van de onderliggende waarde daalt. Daarnaast zijn Turbo’s Short ook te gebruiken om een eventueel koersrisico in bestaande portefeuille af te dekken.

Gebruiksvriendelijk

ABN AMRO Turbo’s kenmerken zich door de aantrekkelijke combinatie van een hoog winstpotentieel, een transparante prijsvorming en een goede liquiditeit op een ruim assortiment van onderliggende waarden. Handel in deze beleggingsproducten kan eenvoudig via uw eigen bank of broker op Euronext Amsterdam. Bovendien kunt u eender welk bedrag, klein of groot, in Turbo’s beleggen.

Risicoperceptie

Ondanks het grote winstpotentieel, de transparante prijsvorming en goede liquiditeit, zijn Turbo’s risicovolle beleggingsproducten en daardoor alleen geschikt voor ervaren en actieve beleggers met een hoog niveau van risicoacceptatie. Door de ingebouwde hefboom kunnen Turbo’s procentueel gezien namelijk sterk in waarde dalen. Alvorens in Turbo’s te beleggen is het daarom van belang dat u de kenmerken en de risico’s van dit product volledig begrijpt. Lees voor een uitgebreide beschrijving van de kenmerken en risico’s van Turbo’s de algemene brochure, het basisprospectus, eventuele bijbehorende supplementen en de definitieve voorwaarden.

Bent u klaar voor extra rendement in het woelige beursklimaat? Tijd om diversificatie aan te brengen in uw portefeuille of wenst u gemakkelijk te handelen in Turbo’s op aandelen (zoals Bekaert, Ageas of Apple), indices (AEX, BEL20, CAC40…), grondstoffen (goud, zilver of olie…), valuta of staatspapieren. Informeer u over de mogelijkheden voor u op www.abnamromarkets.be.

Voor vragen over dit artikel of andere Turbo-gerelateerde vragen, kunt u telefonisch contact opnemen met ABN AMRO Markets op +31 20 383 6094 of per e-mail naar markets@be.abnamro.com.

Turbo’s zijn risicovolle beleggingsproducten en daardoor alleen geschikt voor ervaren en actieve beleggers met een hoog niveau van risicoacceptatie. Door de ingebouwde hefboom kunnen Turbo’s procentueel gezien sterk in waarde dalen. Het stop loss-niveau zorgt er echter voor dat u nooit meer dan uw inleg kunt verliezen.

Alvorens in Turbo’s te beleggen is het van belang dat u de kenmerken en risico’s van dit product volledig begrijpt. Op basis van uw kennis, ervaring en risicoprofiel dient u zorgvuldig af te wegen of Turbo’s voor u geschikt zijn. Lees voor aankoop de algemene brochure, het basisprospectus, eventuele bijbehorende supplementen en de definitieve voorwaarden. Deze documenten en de meest actuele informatie vindt u op www.abnamromarkets.nl/turbo.

* De naam TURBO® wordt gebruikt in licentie van de rechthebbende van de geregistreerde handelsnaam.

Partner Content