Zet een bedrijfvideo op uw website

21/02/11 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

Bron: Trends

Dankzij de toegankelijkheid van het internet hebben veel bedrijven een gezicht gekregen. Met een bedrijfsvideo op uw website kunt u een breed publiek overtuigen van de waarde van uw onderneming. Waar moet u op letten als u overweegt een video te maken?

Is dit echt iets voor u? Vergeet niet dat een video op zich geen marketinginstrument is. Het moet passen in een communicatiestrategie.

Ken uw publiek. Denk na over uw precieze doel en uw doelpubliek, zodat u zeker bent dat u geen tijd en geld verkwist.

Doe het meteen goed. Veel bedrijven denken dat ze de video zelf wel kunnen maken, maar ontdekken na veel vijven en zessen dat ze het toch beter overlaten aan een productiehuis.

Zoek een leverancier die uw business wil begrijpen. De video dient om uw communicatiedoelen te verwezenlijken, en niet andersom.

Vraag een voorbeeld. Een productiehuis dat geen voorbeeld van een eerdere opname kan geven, doet niet meer mee.

Duid een interne verantwoordelijke aan. Verschillende mensen moeten hun goedkeuring geven aan de video. Om het proces te stroomlijnen duidt u iemand aan die tussen uw bedrijf en het productiehuis staat.

Vergeet niet te entertainen. Als YouTube ons iets geleerd heeft, dan wel dat de leukste filmpjes het meest gezien worden.

Bron: Entrepreneur

Lees meer over:

Onze partners